Har du vondt i underarmen?
Har er tipsene du trenger…..

Etter du har sett denne- anbefaller jeg deg og titte innom denne også- for alt henger sammen kjære du.

Les -Ta vare på underarmen din

I forrige uke delte jeg noen tips til hvordan du kan myke opp brystmuskulaturen – for at du ikke skal få de skuldrene som blir dratt framover, og samtidig slippe å få de strålingene ut i armene. Men det er gjerne en ting til som henger sammen med de armene.

Irritert muskulatur i underarmene

Veldig mange mammaer kjenner at de får senebetennelse i tommelen og i armen fordi de bærer så mye. Og det kan du endre på ganske enkelt vis.

Du har muskulatur som går fra fingrene, og som går på ulike steder oppover armen; hvis du beveger på fingrene dine, vil du se at det beveger seg i underarmen. Det er fordi du har mange ulike muskler som går fra fingrene – noen bøyer fingrene, noen strekker dem – som går oppover og fester mot albuen.

Når vi går og bærer mye på barna våre, så har vi en tendens både til å sette dem på albuen og holde dem fast med tommeltotten, og å løfte dem mye opp slik at vi jobber mye med underarmen. Og hvis du da i tillegg har begynt å jobbe og sitter på kontoret, sitter mye med mus etc., så er dette muskulatur som veldig fort blir irritert.

Hvordan unngå irritert muskulatur i underarmene?

Tips til hva du kan gjøre hjemme og hva du kan gjøre på kontoret for å unngå de spenningene som sitter i underarmen:

På kontoret

Når det gjelder deg som sitter på kontoret, så er det veldig smart å legge musen foran tastaturet. For jo lenger ut du begynner å jobbe – altså at du har tastaturet rett foran deg, og så skal du vri armen ut – jo mer vil muskulaturen bak på skulderbladet jobbe for deg, kanskje uten at du merker det engang. Og den kan gi «falsk» musearm, dvs. at du egentlig ikke har noen irritasjon som sitter i albueleddet, men at den heller sitter bak skulderbladet.

Et veldig enkelt tips er altså å flytte musen mer mot midten foran tastaturet, slik at når du sitter og skriver, er det kort vei ned til musen.

En annen smart ting er å se hvordan stillingen er på tastaturet, rullemusen etc. For noen ganger sitter vi og løfter hendene høyt over tastaturet når vi skriver, eller vi har for mye vipp så vi blir sittende og bøye håndleddene mye opp, slik at vi irriterer muskelen oppe ved albuen.

Så kjenn etter hvor musen din er, og hvordan tastaturet ditt er tiltet. Dette er ting som vil hjelpe deg med underarmene dine.

Hjemme med små barn

For deg som har små barn og går og bærer mye, kanskje når du lager mat, mens du steller, mens du står og snakker med noen, så er det et veldig enkelt triks.

Vanligvis setter vi ungen oppå underarmen, og så vipper vi opp hånda for å støtte rumpa. Men hvis du ser på flaten som er på oversiden av underarmen kontra flaten som er på undersiden, så ser du at undersiden er mye bredere.

Vi setter vanligvis ungen på oversiden og bruker mye underarmsmuskulatur, samtidig som vi bruker hånda og særlig tommelen for å støtte opp. Men hvis du bare snur underarmen med undersiden opp og plasserer ungen der, så vil du bruke biceps-muskelen mer. Og den er mye sterkere og større enn de små underarmsmusklene.

I tillegg kan du da også bruke hele hånda di til å holde fast den rumpa, i stedet for en stakkars liten tommel – som i tillegg blir veldig mye brukt når vi sitter med mobilen etc.

Og det er også et tips: Ikke bruk bare tomlene når du skal scrolle på mobilen; bruk de andre fingrene, også, så får du trent opp alle sammen.

Alt henger sammen

Gå gjerne tilbake i bloggen der jeg snakker om hvordan vi skal jobbe med brystmuskulaturen – for de øvelsene er også kjempesmarte å ta. Blir du kort i muskulaturen der oppe, så får du problemer i underarmen. Alt henger sammen.

Holdningen din er også veldig viktig – jeg legger inn en egen holdnings-lenke til deg, så du kan jobbe med å få den gode holdningen.

Jobb med muskulaturen foran, jobb med holdningen, bruk tipsene jeg har gitt deg for underarmene – og vipps! så blir det veldig mye bedre.

Klem Marianne