HVA SKJER?

Alle som har gått gravid vet at kroppen har endret seg veldig under svangerskapet. Brystene ble tyngre, ryggen mer svai, bena ble vinklet ut for å få plass til magen, og magen ble stor og god. Men hva har alt dette gjort med deg, og hvordan påvirker disse endringene din tid med barnet? Har du endret bruken av din kropp etter graviditeten?

En mamma sliter dessverre ofte med plager som:

  • Stiv nakke
  • Vonde skuldre
  • Smerter og ubehag i rygg og bekken
  • Vondt mellom skulderbladene
  • Smerter i underarmene
  • Vondt i føttene
  • Hodepine
  • Mammamage
  • Lekkasje

En del skyldes endringene som har skjedd i kroppen under graviditeten, men også alle endringene som har skjedd med livsstilen din etter at du ble mamma.

Når du mater og bærer barnet ditt blir du kanskje fort stiv i skuldrene og trøtt i ryggen. Du sitter mye og holder på en lite barn som må voktes godt. Slik sitter du mange ganger og flere timer hver dag uansett om du ammer eller mater med flaske.

Har du noen gang gått og båret på noe så lite og dyrebart så mye og så lenge før? Ikke det nei.

Mye kan gjøres med bedre mamma-ergonomi. Ja, du vet. Du må sitte bra når du er på jobben. Det samme må du når du ammer, mater, steller, triller vogn, bærer, sover ja, alt du gjør sammen med barnet ditt. Det er uvant for kroppen. Den har ikke treningen og erfaringen den trenger til å gjøre alt rett. Men hva skal du trene og hva skal du gjøre for å fungere som mamma?

Jeg er naprapat og mammamagetrener. Jeg sjekker din mammamage og hjelper deg å få løsnet på stive muskler og låsninger og hjelper deg med å få en kropp som fungerer i din nye hverdag, Jeg hjelper deg med mamma-ergonomien, gir deg enkle tips til trening du kan gjøre hjemme uten altfor mye utstyr. Jeg forteller deg gjerne hvordan du kan få en enklere hverdag sammen med barnet ditt, med en kropp som fungerer optimalt slik at du kan få den beste barseltiden.

Anbefaler Marianne!

Jeg har slitt med en vond skulder etter at jeg fikk baby og det ble mye bæring og løfting. Etter bare noen få behandlinger føler jeg meg mye bedre og jeg kan nå bære babyen min helt fint igjen. Marianne er en veldig dyktig naprapat som jeg absolutt kan anbefale!

Emma

Nyttige øvelser

Etter to tette graviditeter, ville ikke magemusklene mine gå sammen igjen. Marianne ga meg nyttige øvelser og fulgte meg opp over tid. Hun forklarte meg også hva slags øvelser og bevegelser jeg burde avstå fra for å gi magemusklene anledning til å finne sammen igjen. Nå har jeg fått atskillig bedre kontroll over musklene, og bonusen er flatere mage og bedre holdning. Jeg er veldig fornøyd med hjelpen jeg har fått av Marianne, og anbefaler henne på det varmeste til alle som sliter med «mammamage».

Hilde