KROPPEN UNDER GRAVIDITET

Gratulerer du har blitt gravid!

Under et svangerskap skjer det store endinger i kroppen. Det er helt nødvendig for at du skal få plass til den nye verdensborgeren. For at du skal ha et så fint svangerskap som mulig er det viktig å ta vare på kroppen under denne perioden.

Jeg hjelper deg med din gravide kropp, slik at du skal få en lettere graviditet!

En gravid magen vokser og de rette magemusklene blir dratt til siden for å lage plass. Musklene i den gravide magen blir lenger, endrer arbeidsvinkel og blir svakere. Bukhinnen som omgir magen dras ut og forlenges. Du har kanskje lagt merke til at gravide også endrer tyngdepunkt? Kanskje ikke så rart når en normal kvinne legger på seg 12-15kg. Magen blir stående ut og det blir vanskelig å holde igjen med magemusklene. Bekkenbunnen får også en stor belastning.

Fordi musklene strekkes ut, får muskelspolen også mindre aktivitet og på slutten av svangerskapet skrus de rett og slett av i magemuskelen. Det er viktig å trene under en graviditet, men du bør ikke trene tøffe mageøvelser da de kan gi deg diastase. Sit-ups og planken øvelsene er med på å strekke i linje alba og øke risikoen for diastase.Trener du bekkenbunnen og de dype magemusklene har du mindre sjanse for diastase. Du bevarer styrken og kontrollen i muskulaturen.

Trening under svangerskapet er en god og bra utnyttelse av tiden. Du får mindre muskelspenninger, du blir sterkere, du blir trent opp til å føde og du har mindre risiko for å få delte magemuskler. Studier fra Columbia universitet viser at så mange som 90% av ikke trente får delte magemuskler mot kun 12,5% av de trente.

 

 

Gode råd!

Marianne har gitt meg råd og veiledning i hvordan jeg kan bedre muskulaturen etter tvillingsvangerskap og fødsel. Rådene har vært gode. Kjenner helt klart bedring etter oppstart!

Cathrine