MAMMAMAGE TRENING

Under er svangerskap sjekkes magen titt og ofte, men har noen sjekket den etter fødselen? Jeg har i alle fall ikke fått sjekket min mage etter noen av mine graviditeter, og slik er det dessverre for de aller fleste.

Grundig sjekk av magen

Når du kommer til meg, får du en grundig sjekk av magen din. Jeg kjenner om du har delte magemuskler og måler størrelsen på diastasen. Jeg tester de ulike magemusklene og finner ut om du har kontakt med den dype magen din og hvor god kvalitet det evt er på kontakten. Ofte er den dype magen og bekkenbunnen «skrudd av» etter graviditeten. Disse musklene hjelper jeg deg med å “skrudd på igjen” slik at de kan fungerer i din hverdag.

Jeg hjelper deg med å finne tilbake kontakten med bekkenbunnen. Bekkenbunnen er gulvet i kroppen din og ekstremt viktig for å holde alt inne i  kroppen. Den er viktig for å unngå smerter og unngå lekkasjer. Nei, du skal ikke være redd for lekkasjer verken av urin eller luft. Du skal kunne le deg skakk med venninner, nyse, jogge og hoppe trampoline.

Kontroll og funksjon i fokus!

Veiledning og hjemmelekser

Du har sikkert hørt at du skal gjøre knipeøvelser, men hvordan gjør man nå det uten å spenne rumpa eller lårene? Du er helt normal. Uansett om du har født vaginalt eller tatt keisersnitt, så har bekkenbunnen din gått igjennom en stor belastning. Det er ikke unormalt å slite med å oppnå kontakt igjen. Du trenger bare litt veiledning for at hjernen og bekkenbunnen din skal ”snakke sammen” igjen. Jeg vil hjelpe deg til å oppnå kontakt igjen.

Er det noen som har fortalt deg at det også er viktig å trene magen? Jeg mener de dype magemusklene? Situps og planken er ikke det du bør trene når du har fått barn. Dette er ikke muskler du trenger i hverdagen som mamma. Det er ikke de som gir deg den støtten og stabiliteten du trenger. De hjelper deg med å bære kroppen. Det er heller ikke de som gir deg flat mage, i alle fall ikke under navlen der flest kvinner ønsker det.

Du trenger å komme i kontakt med de dype magemusklene igjen. De du trenger for å unngå smerter i bekken og rygg, de som gir deg flat mage etter at du har fått barn, de som gjør deg sterk. De dype magemusklene er veldig viktige for å bære kroppen din. De er veggen foran på kroppen din, og holder organene på plass inne i kroppen. De er med på å danne ditt naturlige korsett og gi ryggen støtte.

Jeg gir deg veiledningen og hjelper kroppen din til å forstå hva den skal gjøre. Ved hver time får du kun noen få øvelser du skal gjøre hjemme. Øvelsene er tilpasset deg og det du trenger fra gang til gang, for å bygge en solid grunnmur. Vi bruker god tid på å gå gjennom øvelsene, slik at du føler deg trygg på hvordan det kjennes når du har kontakt med den dype magen og bekkenbunnen. Etter hvert har du en god del øvelser du kan velge mellom om du ønsker, men fra gang til gang har du en til to fokusøvelser som er viktige for deg. En ny mammamage-øvelse krever høy konsentrasjon og fokus for å gjennomføre. Når du har trent på den går det mer automatisk og fokusnivået synker. Da er du klar for neste øvelse.

Hjemmeleksene og treningen må du gjøre selv.

Lite, lett og ofte er tre viktige stikkord for mammamage-trening. Det er derfor viktig å tenke kvalitet foran kvantitet! Gjennom mammamagetrening danner du etter kort tid et godt grunnlag for å forebygge vondt i ryggen og bekken, lekkasje, diastase, mage-/tarm problem, ustabilitet i mage/core og buktende mage.

Jeg hjelper deg med din mammamage- uansett barnets alder!

Jeg gleder meg til å møte deg på mammamage-trening en-til-en.
 Jo, før du kommer i gang jo bedre, men jeg hjelper din mammamage- uansett barnets alder! Hos meg er du og din mammamage i fokus!

Hjelp etter fødsel

Grunnen til at jeg tok kontakt med Mammaklinikken var fordi jeg hadde et hull i magen etter fødselen  og jeg slet mye med rygg og bekkenplager.

Selv om jeg hadde gjort de knipeøvelsene jeg fikk beskjed om fra sykehuset, ble ikke kroppen bedre. Jeg klarte ikke å gå normalt opp trapper uten smerter eller lengre turer. Hos Mammaklinikken  fikk jeg en forklaring på hvorfor jeg hadde vondt og at kroppen trengte ekstra hjelp med å komme tilbake til seg selv etter en hard fødsel. Den første time hos Marianne var veldig slitsom med tanke på at jeg måtte finne muskler i magen jeg ikke viste fantes. Disse enkle knipeøvelsene krevde mye konsentrasjon og tålmodighet. Etter den første behandlingen følte jeg plutselig at kroppen min hang sammen litt mer igjen og at jeg klarte å holde på med øvelsene litt lengre for hver dag.

Etter flere timer, har plagene mine blitt kraftig redusert.Jeg har også funnet ut at jeg har en flere magemuskler som må trenes en god del. Oppfølgingen og timene har vært fantastisk! Marianne var særdeles flik til å motivere når tålmodigheten min tok slutt og frustrasjonen over at magen ikke var som før tok overhånd. Øvelsene er ikke slitsomme i den forstand at man blir svett og andpusten. Heller i den grad at man må konsentrere seg og ta tiden til hjelp. Øvelsen tar ikke all verdens tid og dette er noe alle klarer, selv i en hektisk hverdag. Jeg vil anbefale alle som sliter med bekken og ryggplager etter et svangerskap å ta turen innom Mammaklinikken.

Sofie