DIASTASE

En rectus diastase er en helt naturlig separasjon av de rette magemusklene. Området mellom de rette magemusklene øker og bindevevet fortynnes, strekkes og dras fra hverandre. Dette er noe skjer under en graviditet og ved stor overvekt. Mange kaller det teltmage, triangel eller pyramidemage.

Sjansen for diastase øker med:

  • Tettheten og antall på svangerskap
  • Med alderen
  • Ved keisersnitt
  • Størrelsen på barnet
  • Hvor trent moren er

Ved å trene de dype magemusklene før, under og etter graviditeten minsker risikoen for diastase (separasjon av magemusklene). Det hjelper med å beholde kontrollen og en viss spenning i magemusklene, samt at du minsker belastningen på linje alba (området mellom de rette magemusklene).

Diastase kan gi plager som:

  • Vondt i rygg og bekken
  • Separasjon av magemusklene/ diastase/ “hull i magen”
  • Lekkasje av urin og luft
  • Mage og tarm problematikk
  • Problemer med å stabilisere mage/core

De første åtte ukene etter fødsel skjer spontanlegningen av diastasen, etter det må du gjøre jobben selv. Jo dypere, jo bredere og lenger separasjonen er jo lenger tid trenger du for å få bra kontroll. Mammamage-øvelsene er gull for å få kontroll over diastasen.

Start trening etter graviditet og fødsel med lettere øvelser og økning belastningen gradvis trinnvis for deretter å øke øvelsenes kompleksitet.

Det er aldri for sent å starte! Du kan alltid være sterkere.

Ved stor diastase anbefales det å bruke AbHealer- MammaMage belte til du har fått bra kontroll. AbHealer er et spesiallaget magebelte for deg som trenger litt ekstra støtte.

Vi selger AbHealer.

Mammamage prosjektet

Jeg har vært så heldig å få være med på MammaMage-prosjektet til Marianne! På første timen sjekket hun magen min for å tilpasse hva jeg trenger. Vi gikk gjennom øvelser som ble hjemmelekse den neste uken. Øvelsene er enkle, men mer enn vanskelige nok for magemuskler som ikke har vært i bruk på minst et år!

Fokuset, i mitt tilfelle, er på magemusklene man ikke helt vet at man har, de som ligger bak den innbilte six packen, de som aldri blir trent. Jeg gjorde øvelsene hver dag, og allerede etter noen få dager følte jeg at magen var strammere og at jeg hadde mer kontroll på samspillet mellom mage- og ryggmusklene. Øvelsene øker i vanskelighetsgrad for hver gang, og både koordinasjon og ubrukte muskler settes på prøve.

Marianne multitasker; gir instruksjoner og underholder mini samtidig, så mor får konsentrert seg skikkelig.  Dette er uten tvil den mest nyttige og effektive post-baby treningen jeg har gjort! Det er mindre slitsomt å bære rundt på mini, og en gledelig bonus er jo også at magen strammes opp!

Linda