Dårlig holdning, sa du? Potetsekk? Synes du det er vanskelig å sitte rett? Synes du det er vanskelig å holde kroppen din oppe? Har du mest lyst til å bare synke sammen og være en potetsekk? Nå er det slutt på potetsekklivet!

Vi mammaer har en tendens til å bli potetsekker både når vi står og når vi sitter. Men det er det slutt på nå. For vi mammaer, vi kan være sterke, vi kan holde ryggen vår oppe, fordi vi har en kropp som fungerer. I alle fall kan jeg jeg gi deg noen tips til hvordan du kan den kroppen som fungerer. For den potetsekken kan veldig fort rettes opp igjen ved noen veldig enkle knep. Og det er faktisk bare noen små justeringer som skal til. Det handler om hvordan du sitter, og hvordan du bruker bekkenet ditt.

Har du tenkt over at når du sitter på gulvet med bena rett fram, så er det veldig tungt å holde kroppen din oppe, mens når du sitter på en barkrakk, så er det veldig mye lettere å holde ryggen din oppe – da er du fin og rett i holdningen din. Men så setter du deg på gulvet med ungene dine, og så kollapser du igjen. Har du tenkt over hva som skjer med kroppen din når du sitter der på barkrakken? Du setter deg opp litt foran på sitteknutene, i stedet for å falle bak på dem. Med sitteknutene mener jeg de to «knølene» du kjenner hvis du trykker litt opp i rumpeballene. Prøv å vippe litt forover på dem når du sitter. Da får du den naturlige svaien i ryggen din, og så får du bedre holdning, og faktisk mindre vondt i ryggen. Du kan gjøre det ved hjelp av en stol, du kan gjøre det ved å dra til deg beina – det fins mange måter å gjøre det på. Og hvis du vil ha noen gode tips til hvordan du kan gjøre det, så kan du bare gå inn her.

For det å sitte som en potetsekk, det ser ikke bare teit ut, det gjør også at veldig mange får vondt i ryggen. De får den trøtte, slitne ryggen der det stråler ut i beinet. Du har kanskje ikke kommet helt dit, men du har kanskje kjent noen ganger at når du sitter, så føler du deg litt stiv når du reiser deg opp. Det er fordi muskulaturen i ryggen din jobber så utrolig hardt for å rette deg opp. Men ved at du tenker litt på hvordan du sitter, og ved at du finner litt stabilitetsmuskulatur, at du får jobbet litt med de små musklene som holder pappesken din oppe, så er jeg helt, helt sikker på at du blir sittende litt mindre som en potetsekk, fordi du setter deg litt mer opp på de på riktige stedene. Det er ikke så vanskelig, det er bare små justeringer som skal til – og de vet jeg at du får til. For du skal få tipsene av meg – bare klikk her, så finner du dem.

Klem Marianne