Er du klar for å begynne å trene litt? Er du klar for å bli litt sterkere? Er du klar for å bygge litt muskler igjen, få litt flatere mage, litt finere holdning, litt tettere bekkenbunn, få rumpa heist opp?

Kroppen din er en pappeske

Det er noe du må vite først. Kroppen din er en pappeske! Rart? Jeg skal forklare. Pappesken din, den går på tvers under brystet, bak på ryggen, ned i bekkenet og opp i magen. Og har du en pappeske som er åpen, eller en pappeske som ikke har noe gulv, eller at gulvet er elastisk, så funker den ikke så bra – ikke sant? Men din pappeske, den skal funke. For hadde du hatt en pappeske som var åpen eller som hadde én elastisk vegg, fylt med mange fine glasskuler, så hadde du ikke begynt å løpe, hoppe eller kaste den rundt. Men det er akkurat det veldig mange mødre gjør. Vi er litt for klare, rett og slett; vi ønsker å starte. Og vet du hva som skjer hvis du ikke har stabil pappeske? Du kan få lekkasjer, fremfall, mer vondt i rygg, nakke og bekken, hodepine, stive skuldre, dårligere holdning; du får ikke de resultatene du ønsker. Og derfor må du begynne med å stabilisere pappesken din.

Magen går utover

Pappesken din består av diafragma og ryggmusklene; veldig gode og stabile muskler som det ikke har skjedd så mye med. Men så er det fronten. Magemusklene har fått kjørt seg under svangerskapet. Magen er blitt større og større, og så forsvant barnet ut, og plopp! så hang magen bare og slang. Det er som et elastisk tøystykke, og når du prøver å spenne magen, så går kanskje magen din utover i stedet for innover. Første faresignal. Magen din skal gå innover, ikke utover.

Diastase = åpen pappeske

En annen ting er at de rette magemusklene, six-packen, trekkes til hver side når magen blir større, slik at «tyggisen» i mellom dem ryker noen ganger, og da kan man stappe fingrene helt inn til tarmene! Musklene beskytter altså veldig dårlig. Og når du har diastase, delte magemuskler, så pleier jeg å beskrive det som en åpen pappeske. Så når du da bøyer deg framover, faller allting ned; tarmene dine faller nedover, og det er jo ikke så bra. For når du da prøver å ta i, forsvinner magen utover, og så får du veldig belastning bak i ryggen. Når du for eksempel skal bøye deg fram over en vogn for å løfte opp et barn, og du ikke klarer å holde pappesken din tett, så forsvinner alt fram og du blir mye svakere og får fortere vondt. Og vi gjør jo mye framover både i hverdagen og når vi trener.

Tøyd bekkenbunn

Og så er det denne bekkenbunnen, da. Uansett om du har født vaginalt eller med keisersnitt, så tøyes bekkenbunnen din. Ja, den tøyes mer for de som har født vaginalt og for de som har lang og treg fødsel, enn for de som har født raskt eller med keisersnitt. Men uansett så har bekkenbunnen din hatt masse trykk på seg. Barnet har presset nedover; det var derfor du ikke kunne ta så store steg, det var derfor det kjentes litt rart i bekkenet, og det var også derfor du måtte gå litt oftere på do og kanskje ikke klarte å holde deg like bra.

Hjernen har skrudd av kontakten

Barnet presser, og du får et trykk nedover som gjør at bekkenbunnen din ikke er så sterk. Og det må vi jo få styrket opp igjen, holdt opp igjen, og vi må få stabiliteten på. Men så har man jo hørt så mange ganger: Ja, men det er bare å knipe i hvert lyskryss, det er bare … Det er ikke bare. For hjernen din har faktisk skrudd av kontakten. Den har skrudd av kontakten med bekken og mage, og takk og lov for det – for hadde du sittet og tøyd i nakken i ni måneder, hadde du blitt litt kokko, og man hadde jo blitt kokko som gravid om man skulle ha kjent den tøyingen i magen hele tiden, kokko av å kjenne det trykket nede i bekkenet. Så derfor skrur hjernen av kontakten, og du må få den på igjen. Da må du jobbe med små, spesifikke øvelser for å få det til.

Click here to subscribe

Bekkenbunn først

Bekkenbunnen og magen din henger sammen, så de skal man koble sammen. Men bekkenbunnen din må på først, og så kan magen din komme på, og så funker allting mye bedre. Jeg sa at du ikke skulle hoppe og sprette med en pappeske som er åpen, og det samme gjelder kroppen din. Du er kanskje ikke klar for en joggetur. Du er kanskje ikke klar for veldig tung styrke når magen din går utover. Og du er ikke klar for yoga og pilates selv om du tror det er lett. For du trenger stabilitet og styrke for å unngå plager. Men trener du riktig, og trener du riktig vei, så kommer resultatene kjempefort. Jeg lover deg.

Rumpe og lår – ut på gangen!

Jeg har både hatt mange kursdeltagere og mange mammaer inne på klinikken, og jeg har øvd på meg selv, og sett forskjellen på det å prøve å ta snarveien og det å ta hvert eneste trappetrinn hele veien opp. For du vet, når barna dine skal lære seg å spise, er det noe sinnssykt griseri; bordet er fullt dekket, gulvet er fullt dekket, håret, klærne, alt er bare gris. Men er det én ting som er sikkert, så er det at barna må få øve selv hvis de skal lære seg å spise. Og det samme er det med magen og bekkenet. De må få trene selv. Rumpa og lårene: bort med dem. Veldig mange bruker også mye mage, høyt oppe, og ryggen, når de trener bekken og mage. Og på samme måte som at barna, de som griser så fælt, må få øve, så må bekken og mage også få øve, selv. Så rumpe og lår – ut på gangen, og så begynner du å jobbe inne i bekkenet.

3 gratis videoer – last ned og kom i gang

Jeg har laget tre geniale videoer til deg på hvordan du kan trene bekkenbunnen din, og de vil jeg du skal laste ned nå. Der begynner du med å tenke på og finne de ulike delene av bekkenet – for bekkenet er faktisk mer enn bare å kutte strålen – og så koble det sammen med magen. De er helt geniale. Begynn der, for da lover jeg det kommer. For du begynne rolig. Du kan ikke begynne på Elixia første dagen. Og du må få kontroll på magen din. Situps og planke er ikke øvelser for deg. Kort fortalt: Det er veldig sjelden vi har problemer høyt oppe med at magen står ut; det er som oftest helt nede, innunder navlen – og da må vi jo få trent innunder navlen.

Click here to subscribe

Ikke la kraften forsvinne ut mellom beina

Legg deg nå ned, og så legger du en hånd høyt oppe og en hånd innunder navlen. Og så prøver du å ta en situps. Hva skjer med magen din da? Jo, i 98% av tilfellene, i alle fall på de som jeg har kjent på, så går magen utover, enten hele veien, eller i alle fall innunder navlen. Og da får du jo ikke noe flatere mage innunder navlen. Da vil den bare bli stående mer og mer ut, fordi du hele tiden presser ut – og faktisk så presser du kraften ned innunder navlen, og også ned i bekkenet, og da får du ikke den effekten du vil ha. Da får du bare mer press. Og når du da skal trene styrke, blir du ikke noe sterkere, fordi kraften bare forsvinner ut mellom beina. Men har du på bekken og mage først, så blir det bra trening, og da skal du bruke rumpa og lårene. For du må jo bruke rumpe og lår for å få heist deg opp litt. Og hvordan du skal gjøre det, skal jeg lære deg litt senere.

Den råflotte holdningen kan bli din!

Men som sagt, du må begynne med bekken og mage. Og når bekkenet kommer på, så kommer magen på, og når de to veggene blir stabile, så får du også fantastisk mye bedre holdning. Og hadde det ikke vært deilig å slippe å gå i den svarte buksa når du trener. Hadde det ikke vært deilig å føle at bekkenbunnen din var trygg, slippe å kjenne det nedpresset, slippe å være redd for å få det? Hadde det ikke vært deilig å kjenne at du kunne ta av litt på treningen uten å bli trøtt og sliten, at du følte at du var sterk, at du var stabil, og at du fikk en råflott holdning? Ja, den råflotte holdningen kan bli din, og det er ganske mye enklere enn du tror. Det gjelder bare å få på riktige muskler først.

Sett av 11. februar!

Last ned de tre gratis videoene i dag og begynn å jobbe – og så setter du av 11. februar. Da skjer det noe veldig kult, noe som kommer til å gi deg en skikkelig aha-opplevelse, noe som kommer til å lære deg hvordan du skal trene, hjemme, for å få den mammakroppen du ønsker – der du kan trene, bli sterk og leve det livet du ønsker med din mammakropp. Jeg brenner så utrolig mye for at dere skal ha en kropp som fungerer – og nå er det din tur. Du som mamma skal ha en kropp som fungerer – så du begynner i dag, du laster ned de tre videoene, du deler de gjerne med venninna di, og du setter av 11. februar – og så sees vi da.

Klem , Marianne