Er du en av de som kunne tenke deg å gå på en bootcamp? Som tenker ja – yes, nå skal jeg komme i form- nå skal jeg bli sprek – nå er tiden inne?

Men er kroppen din like klar som hodet ditt?
Har du kontroll på de dype magemusklene og bekkenbunnen din? Klarer du å lukke igjen gulvet i pappesken din?

Er du stabil? Har du kontroll over buken?

Se for deg en pappeske der du skal jobbe med gulvet i den = bekkenbunnen din. Er du sterk nok i bekkenbunnen din? Hva skjer dersom du begynner å hoppe mens du har en ballong full av vann inne i kroppen din?
Hadde du klart å holde igjen? Eller er du en av de som sliter med lekkasje når du hopper, nyser, ler eller løper? Du er ikke alene. Alt for mange kvinner sliter med lekkasje. Tall fra helsedirektoratet viser nemlig at så mange som 28-36 prosent av norske kvinner sliter med urinlekkasje. Mange av disse kvinnene trener allikevel. Det er bare det at dersom du sliter med lekkasje når du hopper og løper er ikke bekkenbunnen din sterk nok. Bekkenbunnen din er ikke klar for tøffe treningsformer som barsel bootcamp mm
Du har også de dype magemusklene – korsettet i kroppen din.
Hva skjer med organene inne i kroppen din når du hopper og spretter? Klarer du å holde de på plass?
Klarer du å holde ballongen din stabilt inne i kroppen din eller er magemusklene dine som en slapp strikk som slipper ballongen løs når du hopper?
Kanskje du tom har delte magemuskler/diastase som gjør at mange ikke kan holde igjen. En glippe mellom de rette magemusklene som gjør at ballongen hopper ut i det fri.

Du er nødt til å ha kontroll på de dype magemusklene og bekkenbunnen din før du begynner å trene tøffe timer som bootcamp.
For på bootcamp tar man tøffe øvelser som dype knebøy, utfall, sit-ups, planke og intervaller. Intervallene skal du kanskje til og med gjøre med vogn.

Bootcamp er dessverre litt for ofte for tøffe timer for deg som har fått barn.
Jeg vil derfor råde deg til å vente litt. Gjerne 6 måneder. Det tok 9 måneder for deg å bære fram barnet så la kroppen din få den tiden den trenger for å stabilisere seg igjen.
Og før du begynner så må du i alle fall ha kontroll på de dype magemusklene og bekkenbunnen slik at du ikke trener på deg skader.
Spør du meg er det er bedre å begynne med bekkenbunnstrening og trening av de dype magemusklene og heller vente litt lenger enn med boot camp. Jeg vil ikke at du skal trene på deg skader.

Trenger du hjelp til å få sjekket magen din eller veiledning om hvordan du skal finne og trene dine dype magemuskler og din bekkenbunn? Så spør meg gjerne – jeg er her for å hjelpe deg.
Jeg vil gjerne at du skal kunne gå på den bootcampen, men ikke før kroppen din er klar.

Marianne