På iPhone har det nå kommet en «tracker» der du kan se hvor mye tid du har brukt på Facebook og Instagram, spill etc. det siste døgnet. Hvis du ikke har den appen, finnes det også en app som heter Moment, der du kan sjekke akkurat det samme – og den vil jeg anbefale deg å laste ned. For den kommer til å gi deg en liten vekker.

Si ja til deg selv i 15 minutter

Vi mammaer har en tendens til å si at vi ikke har tid til å trene – og så setter vi målene og drømmene våre på vent. Vi sier at vi ikke har tid, det bare er sånn – jeg får ikke på meg buksa, magen er fortsatt stor, jeg tisser på meg, jeg har vondt i nakken, jeg kjenner at jeg skulle hatt mer ryggmuskler, jeg skulle gjerne hatt en litt fastere rumpe – og så bruker vi hele tiden unnskyldninger på at vi ikke har tid. Men tar du en titt på den appen, kommer du til å se at vi bruker veldig mye tid på å skrolle oss rundt – både du og jeg! La oss si 15 minutter; det er jeg helt sikker på at vi bruker begge to på sosiale medier. De 15 minuttene kan vi bruke på noe annet. For ved at du bruker 15 minutter, at du i 15 minutter sier ja til deg selv, så slipper du dårlig samvittighet, og du kommer til å oppnå målet om å få mammakroppen din tilbake.

Click here to subscribe

Gjør det enkelt for deg selv

Visste du at 15 minutter hver eneste dag i ett år blir 5 474 minutter? Det vil si 91 timer i året, eller ca. to timer i uka. Og trener du to timer hver eneste uke, så kommer helsa di til å bli vanvittig mye bedre. Du trenger ikke å skifte tøy; du kan ha på deg akkurat det du har på deg og ta noen øvelser her og noen øvelser der – men 15 minutter, det har du tid til. Og ved at du trener litt bekkenbunn, litt mage, litt rumpe og lår, litt rygg og litt armer, vil du få den sterke, solide kroppen som funker og som du kan stole på. Både jeg og Sterk Mamma-deltagerne putter øvelsene inn i hverdagen. Jeg har alle treningsartiklene, som manualer, ball, strikk etc., liggende i stua, i lekekassa og hengende på trappa, så de er lett tilgjengelige.

Du har tid til å ta vare på kroppen din!

Jeg har også brukt unnskyldningen «Jeg har ikke tid». Men når jeg går inn og ser på den appen, og ser hvor vanvittig mye tid man kan bruke på å bare «henge», så ser jeg jo at jeg har tid. To timer i uka med trening. To timer med god samvittighet. Du har gjort unna det ene lille kvarteret, og så kan du legge deg ned på sofaen, og da ligger du veldig mye bedre der.
Det er så digg å ha en kropp som funker, å være smertefri, ikke tisse på seg, være fornøyd med magen sin, kle seg og føle seg fresh! Du er en fresh og supersmash mamma. Ta vare på kroppen din! Strål og vær den mammaen du vil være! Så du kan være med på trampolina, være med og leke, orke å bære, orke å rydde huset etter at ungene har gått og lagt seg – og det vil du få når du trener.

Ett kvarter! To timer i uka, og 91 timer i året.

Vil du ha en endring, må du gjøre en endring

Har du et kvarter? Skriv «Jeg har et kvarter» i kommentarfeltet hvis du har det, og hvis du ikke har det kvarteret, så vil jeg veldig gjerne høre hvorfor. Jeg vet at unnskyldningene er mange, men sjekk mobilen din, og sjekk hvor lenge du har på den TV-en. Jeg vet at du har tid hvis du vil ta deg tid. Men du må prioritere deg selv. Ingen endringer skjer om ikke du tar tak. Vil du ha en endring, så må du gjøre en endring.
Gjør det enkelt til å begynne med: små, små steg. Kanskje det første skal være at du går til barnehagen og henter barna dine, eller at du går trapper i stedet for å ta rulletrappen. Begynn lett, ikke begynn med store greier der du skal revolusjonere hele verden. Begynn lett og bygg deg opp – da vet jeg at du får mammakroppen og livet ditt tilbake.

Click here to subscribe

Ett kvarter hver eneste dag – og så kan du legge deg på sofaen og ha god samvittighet. Og så får du mammakroppen din tilbake. Jeg skal ta ett kvarter hver dag, og jeg håper du også skal gjøre det. Hvis du vil ha noen øvelser, så går du inn på mammaklinikken.no/bekkenbunn eller mammaklinikken.no/trenrett, så skal du få noen øvelser av meg.

Ett kvarter – hver eneste dag.

Marianne