Yoga og pilates er en veldig populær treningsform. Men her på klinikken får jeg inn stadig flere pasienter som kommer med plager fordi de har trent yoga og pilates. Yoga og pilates sees gjerne på som en lett treningsform, men for å være helt ærlig er det en veldig tung treningsform, og kanskje spesielt for oss som har født barn. For det er mye snakk om banda, og det er mye snakk om å trekke navlen inn – men klarer du det? Helt ærlig, klarer du å sette på bandaen, og klarer du å trekke inn navlen? For at bandaen skal være på og for at du skal klare å trekke navlen inn, må bekkenet være på først. Og altfor mange sliter med bekkenet. Eller, de sliter kanskje ikke, for de vet egentlig ikke helt at det kan bli bedre.

Gulvet må på – vaierne må festes

Bekkenet ditt, det er gulvet i kroppen din. Og bekkenet henger sammen med magemusklene. Så hvis ikke bekkenet funker, funker ikke magemusklene. Når du tror du tar på banda og trekker inn navlen, så griper du heller mer oppe rundt ribbeina, i stedet for å ha fokus lenger ned i magen. Du må begynne å bruke hele bekkenet, du må feste alle vaierne i hele trampolinen din for at den skal fungere, og da mener jeg sitteknutene, halebeinet og urinrøret. Du må snurpe alt dette sammen og få det opp.

Du skjønte kanskje ikke hva jeg mente? Last ned de tre videoene på hvordan du kan trene bekkenbunnen, så lover jeg deg at du vil skjønne det. For bekkenet ditt henger som sagt sammen med magemusklene dine, og bekkenet er steg én. Får du ikke bekkenet på, så får du det grepet høyere opp, og da får du den magen som buler innunder navlen, den magen som står ut nedenfor navlen. Og når du ikke får på bekkenet, når du bare får på magen helt øverst og ikke der nede, så får du ikke den stabiliteten du trenger. Så når du i yoga og pilates skal stå på ett ben, så havner du ut så du henger i hofta. Og når du skal ned på alle fire og ikke klarer å få på midtpartiet, når midtpartiet ditt bare er helt øverst i ved ribbeina, så kommer plagene lenger ut oppe i ribbeina.

Del opp øvelsene – steg for steg

Men når du først har fått bekkenmage, så er du klar for å trene yoga og pilates. Og når du så skal begynne å lære deg øvelsene, så kan det være smart å dele opp øvelsene steg for steg. Solhilsen, for eksempel, kan du dele opp i mange variasjoner, eller mange ledd, slik at du er helt klar til å ha på bekken og mage på hvert eneste ledd. For da slipper du de plagene som sitter lenger ut, du slipper plagene i hoftene, og så videre.
Er du klar for å trene yoga og pilates? Eller har du lyst til å trene yoga og pilates? Da må du begynne med bekkenbunnen din.

<script src=»//static.leadpages.net/leadboxes/current/embed.js» async defer></script> <img style=»cursor:pointer;» data-leadbox-popup=»14342b273f72a2:11c48b019746dc» src=»https://lh3.googleusercontent.com/KFWV_9CfAflJNls0VN544_KjXTaxpzvoKP0jMQvmY-kR2ZmZ-gVUyUlR_e6d9HqQzfaD5wRjP9CdpVd7amxv=s0″ alt=»Click here to subscribe»/>

Så last ned de tre gratis videoene for å få bedre kontroll på bekkenbunnen din, for da kommer den magen med – det lover jeg!

marianne