Mange mammaer har vondt i det området som sitter fra tommelen og opp til håndleddet. Kanskje du også har kjent at det kjennes litt stivt og ømt og at du har lyst til å kna litt på det området?

Det er noen enkle ting du kan gjøre for at du ikke skal kjenne det mer. Og vi begynner med …

Mobiltelefonen

Vi har en mobil som vi ser mye på, vi scroller mye, vi tar bilder – det er liksom livet vårt. Og det er nok en av hovedårsakene til at du har vondt i tommelen. For når du sitter på mobilen din: Har du lagt merke til at du stort sett bruker tommelen din til å scrolle opp og ned og fram og tilbake?

Det første du kan gjøre, er å bruke noen av de andre fingrene innimellom, så du får avlastet tommelen din. Jeg vil også anbefale å oftere ta opp en PC når du skal gjøre noe. Det er visse ting som er mye lettere å gjøre på en PC enn på mobilen.

Og så bør du sette litt grenser for deg selv. På samme måte som vi er veldig opptatt av å sette grenser for barna på hvor lenge de skal sitte foran tv-en, hvor lenge de skal sitte og spille osv., så må vi også ha grenser.

Ikke bare er vi forbilder for barna våre, men bruken av den tommelen er en stor belastning for deg. Og du vil holde ut lenge – så sett begrensninger, og begynn å bruke andre fingre også.

Bære barn

En annen ting som gjøre at mange mammaer får vondt i tommelleddet, er at vi bærer mye på barn. Har du lagt merke til hva du gjør med tommelen din når du bærer barn? Har du lagt merke til at når du setter barnet ditt opp på armen din, så løfter du opp tommelen for å holde barnet fast? Det er i hvert fall veldig vanlig.

Rompa på underarmen, opp med tommelen, og der har vi et godt grep. Vi fikserer dem, vi holder dem rett og slett fast med tommelen. Og det at vi løfter opp tommelen og går der og bærer og bærer, blir ikke så bra i lengden – når vi da i tillegg skal sitte på den mobilen …

Så da er det bedre at du snur hånda di litt, så du kan bruke bisepsene til å bære i stedet (se video). Da blir livet ditt med tommelen så mye bedre.

To veldig enkle triks som jeg vet at du får til, og som du kan begynne å bruke allerede i dag. Jeg håper tipsene var nyttige for deg – del dem gjerne med venninnene dine!