Vi må skjerpe oss. Vi er nødt til å ta et oppgjør – og vi er nødt til å ta ansvar. Det gjelder både deg og meg. For visste du at så mange som tre av ti lekker urin?
Tre av ti! Nei, tallet kan ikke være så høyt. Du hører jo ikke om så mange som snakker om det
.

Nei, jeg vet. Det er det som er problemet. Det er der vi er nødt til å gjøre noe.

Click here to subscribe

3 av 10

Tre av ti lekker. Det vil si at når du har en jentefest hjemme hos deg, der dere er ti jenter samlet, så er det i hvert fall tre av dere som lekker urin. Tre av dere som ikke kan le dere skakk uten å tenke at: Fy fillern, der tissa jeg på meg! Eller danse, eller hoppe … Tre av ti må forte seg på toalettet fordi de ikke klarer å holde seg hvis toalettet er litt langt unna og dokøen er litt lang.

Sånn skal det ikke være! For vi kan få kontroll på bekkenbunnen vår, og vi kan få en tett bekkenbunn, som verken lekker urin, luft fra skjeden eller promp. Men vet du hva? Så lenge vi ikke snakker om det, så lenge vi ikke gjør noe med det, og så lenge vi tenker at: Sånn er det bare, for vi har blitt mammaer – så kommer det ikke til å skje en dritt.

MEN! Gjør man noe med det, prøver man noe nytt, jobber man suksessivt for at ting skal bli bedre – så kan man bli den tette mammaen. Du og venninna di kan bli de tette mammaene, de som har kontroll på bekkenbunnen sin. Og jeg har sett det gang på gang. Både på klinikken – og faktisk på meg selv – og på Sterk Mamma-deltakerne – at når vi ikke gjør noe, så blir det ikke bedre.

Det holder ikke å kutte strålen

Jeg fikk en stor aha-opplevelse da jeg skjønte: Du er nødt til å knipe litt mer enn å bare kutte strålen. Å kutte strålen er bare en brøkdel. Hvis du ser for deg en hel hånd, så er det å kutte strålen én finger. Og jeg er sikker på at du skjønner at hvis jeg trykker med fem fingre, så er jeg mye sterkere enn om jeg trykker med én. Og det samme er det med bekkenbunnen din.

Så for det første må vi jobbe med større deler av bekkenbunnen vår. Og vi må kanskje jobbe med litt høyere konsentrasjon. For ja, bekkenbunnen vår er vanskelig å finne. Men det er fillern meg lettere å gjøre noe – å jobbe litt med ting som er litt vanskelige – og å få resultater.

Click here to subscribe

Barna våre gir ikke opp – hvorfor skal vi?

Ta barna våre, for eksempel. Når de blir født, ligger de bare og kaver og vet ikke helt hvor de skal gjøre av seg. Så begynner de å rulle, de begynner å krabbe – og de gir jo ikke opp?! De ser jo at vi løper rundt og går. De tenker ikke: Jeg kommer aldri til å få det til, kroppen min bare er sånn, det kommer aldri til å funke … NEI! Barna kommer til å begynne å gå. Det er ytterst få barn som ikke gjør det. Men de gjør det ikke på én dag, de gjør det ikke på én uke – det ligger trening bak det, og det samme er du nødt til å gjøre: Du er nødt til å gjøre bekkenbunnøvelser. De riktige bekkenbunnøvelsene, med hele bekkenbunnen – litt hver dag.

Du må gjøre noe, og du må gjøre det riktig

Og du kan tenke: Ææhh, kjedelig, funker ikke. Nei, ingenting funker om du stresser. Ingenting funker om du ikke gjør noe. Du må gjøre noe for at det skal skje noe. Og jeg vil ikke at tre av ti skal lekke. Jeg vil at null av ti skal lekke urin. Og da er vi pinadø nødt til å gjøre noe! Jeg vet at du tenker: Ja, men jeg har prøvd! Nei, du har ikke prøvd riktig, du har ikke prøvd nok, du har ikke hatt riktige øvelser. Hjernen din har ikke skjønt hva den skal gjøre.

Vi skal ha jenter som ikke trenger Tena. Vi skal ha jenter som kan ha på seg lyse bukser fordi de ikke er redde for å tisse på seg. Vi skal ha jenter som kan løfte tungt, le, hoppe, danse, løpe – med en tett og sterk bekkenbunn. Men skal vi komme dit, så må både du og jeg gjøre jobben. Vi er nødt til å begynne å snakke om det, og vi er også nødt til å begynne å gjøre jobben, altså gjøre knipeøvelsene.

Alle fortjener en tett bekkenbunn!

Du har garantert ei venninne som tisser på seg? Bli  du med og slå et slag for bekkenbunn? De fortjener det – de er venninnene dine, de fortjener en tett bekkenbunn. Del dette innlegget med dem, slik at de får hjelpen de trenger til å få en tett bekkenbunn. Og så begynner du og jeg og de andre å knipe litt i bekkenbunnen, litt hver dag: Lite, lett og fokusert, framfor mye, hardt og feil. Og vet du hva bonusen er? Det man får til, det er faktisk gøy. Og vi skal få det gøy sammen. Er du klar?
Del dette innlegget med henne slik at hun kan få hjelp 🙂
Og begynn å knipe bekkenbunnen din!

Klem marianne

PS Klikk på bildet under så sender jeg deg noen av de øvelsene jeg bruker 🙂 Click here to subscribe