Mammaer begynner å trene, og så får de vondt. Det kommer nye smerter, og så stopper de opp – og kanskje uteblir resultatene, til og med. Er dette deg? Sånn kan det ikke være.

Det har en sammenheng

Det at du får de vondtene og at resultatene uteblir, har en sammenheng. Det som har skjedd, er at da du gikk gravid, endret kroppen din seg mye. Du la jo merke til at magen din ble mye større, og du la kanskje også merke til at du vred ut beina – og når magen blir større og beina blir vridd ut, så jobber vi med litt andre muskler. Samtidig tøyes bekkenbunnen og magen ut. Og når du da skal begynne å trene, så er ikke musklene på helt samme sted som de var før. Noen muskler jobber mye mer, andre muskler jobber ikke i det hele tatt.

Den dynamikken, det samarbeidet, gjør veldig ofte at mammaer får vondt når de trener. Spesielt på utsiden av hofta og inni lysken. De blir trette og slitne i ryggen, de får et punkt mellom skulderbladene og ryggraden der de kjenner irritasjon, ømhet og vondhet – og gjerne bare på én side. Det har med at stabiliteten ikke er god nok, at støtten innerst i kroppen ikke er bygd opp, og at musklene jobber både litt for mye og litt for lite. Og det som da skjer, når dette fortsetter, er at du får mer og mer vondt.

Men ikke bare det: Resultatene uteblir også. Så uansett hvor mange treningstimer du legger inn, og uansett hvor mange pt-timer du har, så kommer du ikke lenger. For den ene muskelen blir så irritert, så trøtt og så fed-up med å jobbe at den ikke har lyst til å jobbe mer. Og når den ikke vil jobbe mer, så får du heller ikke resultater. 

Koble på riktige muskler

Visste du også at bekken og mage har mye å si for at du skal få den styrken du ønsker? Bare ved å koble på de riktige musklene, bare ved å koble på bekken og mage sammen med andre styrkeøvelser, så vil du føle deg enormt mye sterkere, samtidig som du vil slippe mye av de plagene jeg vet du ikke vil ha. 

For det er noe vi vil ha, og noe vi ikke vil ha – og det er det viktig å være bevisst på. Det er mye lettere å jobbe mot en gulrot, mot noe vi vil ha. Men vi må gjøre noe med grunnen til at vi ikke får det. Det vi ikke vil ha: Den trøttheten, den slitenheten og den murringen som du kjenner på utsiden av hofta og i ryggen din, kommer rett og slett av at noen muskler jobber for mye, og andre jobber for lite.

Begynne innerst – og lett

Så nå som du er klar for å få en tett, sterk og solid kropp og ikke få vondt av å begynne å trene, men heller bli den sterke mammaen som får resultatene av treningen sin, må du begynne innerst, og du må kanskje begynne litt lettere enn du egentlig trodde.

Jeg har laget en video til deg der du kan starte helt innerst og så bygge deg utover. Gå inn på mammaklinikken.no/retttrening, og start med de øvelsene. Jeg kan love deg at du kommer til å kjenne en stor endring.

Men gi deg tid – det er viktig! For kroppen din har endret seg. Du forventer ikke at barna dine skal lære ting eller endre en vane på et blunk – og det skjer ikke med deg, heller. Gi deg tid, bygg deg opp fra innsiden og hele veien ut, og jeg vet, bombesikkert, at du vil få mer ut av treningen og få en sterkere kropp som fungerer bedre med deg etterpå. 

Ready to go? Skriv Yes! i kommentarfeltet, og så kjører vi!

 

marianne