Når man sitter på do, er det veldig fristende å prøve å kutte strålen – og så kjenner man at ah, det gikk ikke, eller yes, det gikk! Genialt tidspunkt å trene bekkenbunnen på!

Nei – det er ikke det. Når vi sitter på do, så må vi få lov til å tisse. Og ikke bare tisse, men også tisse ferdig!
For visste du at når du sitter på do og øver deg på å kutte strålen, så forteller du kroppen din at den ikke trenger å tømme hele blæra. Og da er det veldig mange som får mer lekkasjer. De får faktisk mer lekkasjer fordi de trener bekkenbunnen …

Det er fordi de forteller kroppen at den kan helle ut litt, men den trenger ikke å helle ut alt. Og da ender du opp med at du har en bekkenbunn som fortsatt tar vare på masse urin – så når du går ut og løper og hopper og løfter barn og sånt, eller ler og nyser, så tisser du på deg. Ikke så smart.

Hvis du vil få en sterk og tett bekkenbunn, så må du få på alle delene – sittebenet, haleknuten, urinrøret … Gå på mammaklinikken.no/bekkenbunn, så skal du få noen videoer så du skjønner hva jeg mener.

Du må jobbe med hele bekkenbunnen. Men det du også skal gjøre, er at når du sitter på do, så skal du begynne å tisse ikke bare én gang, men to ganger. For du skal lære blæra di at den skal tømme seg helt. Det er ikke blæra di som skal øve seg på å tømme seg halvveis: Det er bekkenbunnen din som skal trenes for å holde deg oppe.

Og da er det lurt å begynne å tisse når du sitter på do. Tiss én gang, sitt litt, reis deg opp og rist litt på rompa, kanskje, sett på vannet – og så tisser du en gang til.

I tillegg kjører du de rå bekkenbunnøvelsene som du finner her, så vet jeg at du kommer til å få en helt rå bekkenbunn som også holder tett. Når du tørrtrener på å kutte strålen, DA får du effekt. Så når du da den ene dagen skal ta en urinprøve og virkelig trenger å kutte strålen, da klarer du det.

Så tiss én gang, og to ganger – og så trener du hele bekkenbunnen, et annet sted enn på toalettet.

Marianne