Jeg ser at mange av dere går med veldig tjukke jakker og store skjerf nå når det er vinter og kaldt. Det blåser litt, det hufser litt – og ja, vi skal kle oss godt. Men jeg skal gi deg et par tips til hva du bør tenke på når du kler på deg – spesielt hvis du er litt stiv i nakken og ryggen.

Tjukk jakke – lite bevegelse

Har du tenkt over at den store parkasen gjør at du ikke kan svinge på armene like mye? Og kanskje den går så langt ned over hoftene og til og med er så stram at du ikke får langet ut? Hva tror du det gjør med kroppen din? Jeg har den parkasen selv – I’m guilty – og det er derfor jeg kan snakke om dette her …

Når vi ikke kan slenge på armene, og når vi ikke kan lange ut med bena, så har vi en tendens til at vi ikke bruker hele steget – og når vi ikke bruker hele steget, så bruker vi ikke hele muskelen. Og hva skjer da? Jo, veldig ofte blir den stiv og støl.

Stort skjerf – dårlig holdning

Det samme er det med skjerfene: Når vi går med kjempestore skjerf som presser hodet framover, så får vi dårlig holdning og blir stive i nakken. Ja, det er bedre å gå med skjerf enn å gå uten skjerf og løfte opp skuldrene. Men test det ut, spesielt når du skal ut og gå tur:

Ha en litt lettere jakke og et nettere skjerf, kanskje til og med en hals som vi setter på ungene, så du får slenge ordentlig med armene dine. Det vil hjelpe på nakken din, og jeg vet at det hjelper på skuldrene dine.

Bevegelse og frihet

Det er veldig deilig å ha på seg godt tøy – men vi må ha bevegelse og frihet. For jeg vet at på benken min kommer det så utrolig mange som har vondt i ryggen og som føler seg stive i nakken – rett og slett fordi de ikke klarer å gå med den gode holdningen.

Du har sikkert lagt merke til at det er lettere å synke sammen og få den dårlige holdningen når du går med den tjukke jakken? At det ikke er like lett å gå oppreist når hodet ditt dyttes fram av det skjerfet? Og at hoftene ikke kan svinge fordi jakka er så trang, lang og stor?

Jakka er der, og jeg elsker den tjukke parkasjakka mi. Men når jeg er ute og går tur og skal få jobbet litt med kroppen og slengt litt på den, da tar jeg en annen jakke på. Du blir varm uansett, så ikke tenk på det.

Sjekk det ut!

Men sjekk litt på skjerfet ditt og jakka di, om det er noe du kan gjøre – om du kanskje bør bytte veske fordi jakka er så tjukk at veska di ikke henger, så du må jobbe mer med å holde veska på plass …

Sjekk det ut, så du slipper å få de smertene, den stivheten, de vonde skuldrene og den vonde nakken. Det fortjener du ikke – men du fortjener en helt fantastisk dag med en kropp som samarbeider med deg!

 

Marianne