Jeg har lyst til å gi noen gode tips til deg som sitter ved pc-en, enten på hjemmekontor eller på jobben. For vi mammaer har gjerne en jobb i tillegg, og de aller fleste av oss sitter en eller annen gang foran en pc.

Mange mammaer har mye vondt i skuldre, i underarm og kjenner spenninger i brystet fra før av, på grunn av de tingene vi gjør når vi er hjemme, som å bære barn, lage mat, løfte, you name it – og når vi da setter oss ved pc-en i tillegg, så blir det et virrvarr av masse greier.

Derfor vil jeg gå gjennom et par-tre tips til hva du kan gjøre nå, veldig enkelt. Vi ser for oss en stasjonær pc i dag, og så skal vi ta for oss laptop en annen dag.

Datamusen

Det aller første tipset er hvor du plasserer musen. De aller fleste har den ute på siden, og da sitter vi og jobber mye med underarmen, synker mer og mer sammen og musen forsvinner lenger og lenger ut – og mange får mye vondt i skuldre, strålinger foran og smerter ut i armen.

Da vil jeg anbefale å plassere musen midt foran tastaturet. Når den er midt foran tastaturet, er det kort vei fra der du skriver og ned til musen, du har mye mindre belastning på skulderen, og du holder deg oppe mye bedre.

Jeg personlig liker også å ha et ark under, fordi når jeg har det, fester musen mye bedre, og i tillegg kan jeg notere rundt på arket og ha alt på ett sted.

Tastaturet

Det er mange som har tastaturet altfor nærme seg. Når du har tastaturet for nærme, vil du merke at du synker mer og mer sammen, du må dra overarmene framover, og du får den nakken som faller fram, du får vondt mellom skulderbladene og blir sittende framoverbøyd og skrive.

Mus, tastatur og pc-skjerm skal komme til deg; du skal ikke komme til dem. Så der fingrene dine treffer når du setter deg opp, sitter på en god måte, sitter avslappet i skuldrene, cirka 90 grader i albuen, armene litt foran deg og har hele underarmen inn på bordet – der skal tastaturet ditt være. Da har du helt fin plass til å ha musen i midten, så du helt fint kan sitte og jobbe med den foran.

Skjermen

Veldig enkle tips, men helt geniale, og noe jeg vet du kommer til å elske. Og skjermen: Husk at ctrl – gjør at det på skjermen blir mindre, mens ctrl + gjør at det blir større – og da kan det komme til deg i stedet for at du kommer fram til det.

Bruk tipsene !

Vi mammaer trenger å ha en kropp som funker, både på jobben og i hverdagen – så implementer dette raskt, få det inn i hverdagen, og jeg vet at hverdagen din kommer til å se helt annerledes ut.

Del med meg i kommentarfeltet hvilke tips du tar med deg: musen, tastaturet eller skjermen. Og gjør det NÅ!

Marianne