Har du lagt merke til at du fort blir trøtt og sliten i ryggen din når du skal bære barnet ditt lenge? At korsryggen verker og at skuldrene blir høye? At du synker sammen og at du får den dårlige holdningen som ingen vil ha?

Når du står og bysser ditt barn er det enkle grep du kan gjøre for at du ikke skal bli så trøtt og sliten. Du kan begynne å trene mammamage, ryggmusklene, rumpa, skuldrene, armene og resten av kroppen. Men det er også noe du kan gjøre nå med en gang. For du kan faktisk ikke vente flere uker med å bære barnet som er lei seg eller trenger trøst.
Vil du ha et tips du kan bruke med en gang?

Hvordan står du i dag?

Har du sett deg i profil når du står og holder et barn? Er du en av dem som overstrekker knærne, du henger i bekkenet, magen står ut, ryggen får en god knekk og skuldrene faller fram?
Du står slik du også? Ja, tenkte meg det.

Har du tenkt på at du kan bøye deg litt i knærne og ikke skyte fram magen?

Jeg skal fortelle deg hvordan du kan stå for at du skal føle deg sterkere når du bærer ditt barn.

En enkel øvelse

Når du står eller går rundt og bærer på barnet ditt vil jeg anbefale deg å spenne litt i bekkenbunnen.
Når du jobber med bekkenbunnen setter du på gulvet ditt. Gulvet som holder organene opp.
Prøve å spenne magen under navlen lett. Som om et kaldt belte treffer magen, eller som om du skal dra igjen glidelåsen på buksa. Gjør du dette, aktiviserer du de de dype magemusklene. Disse er med på å danne ditt naturlige korsett. Det er disse musklene som gjør at korsryggen din får støtte, og som gjør at du ikke blir så sliten når du står.
Dette gjør du lettere ved å bøye litt i knærne. Du skal ikke stå i hocky, men du skal ha en liten knekk. Løsne knærne litt slik at du ikke låser dem bakover slik de aller fleste kvinner gjør.
Deretter prøver du å ha et lett spenn i bekkenet. En liten knipeøvelse. Når du jobber med bekkenbunnen setter du på gulvet ditt. Gulvet som holder organene opp.
Deretter prøver du å spenne magen under navlen lett. Som om et kaldt belte treffer magen, eller som om du skal dra igjen glidelåsen på buksa. Kjenner du at du trekker magen litt inn under navlen? Du spenner nå de dype magemusklene helt riktig. Disse er med på å danne ditt naturlige korsett. Det er disse musklene som gjør at korsryggen din får støtte, og som gjør at du ikke blir så sliten når du står.

Kjenner du at du får støtte i korsryggen og at gulvet (bekkenbunnen din) gir det støtte?

Prøv å stå slik når du bysser barnet ditt, så er jeg sikker på at du holder ut mye lengre.

Jeg vil gjerne gi deg noen et par tips til om hva du bør tenke på om hvordan du bør trene mammamagen og mammakroppen. Vil du ha dem? Klikk her!

Prøv nå.

Slik blir du mindre trett i ryggen:
«Lås» opp knærne ved å ha en liten knekk.
Spenn bekkenet
Lett spenn under navlen
Del med meg. Fikk du det til? Tror du at du kan stå lenger om du står på denne måten?

Jeg gleder meg til å høre i fra deg.

Marianne, Mammamagetrener og naprapat.