Har magen din blitt slapp og føles litt fremmed etter fødselen? Kanskje opplever du at den «tyter» litt ut og oppfører seg på en uvanlig måte?

Det er helt normalt å oppleve endringer i magen etter en graviditet. Kjernemuskulaturen og huden har blitt strukket og belastet i flere måneder. Men selv om det er vanlig, betyr det ikke nødvendigvis at det er optimalt!

Magen er en essensiell del av kroppen og spiller en viktig rolle for vår generelle helse. Når det oppstår problemer i eller med magen, har det en tendens til å påvirke andre deler av kroppen også. Når vi som naprapater snakker om slappe mager, handler det altså ikke bare om utseendet, men også om hvordan det påvirker vår totale helse.

Ofte får bekkenbunnen mest oppmerksomhet etter svangerskapet, og magen blir lett oversett. Men kroppens kjerne er like viktig for å kunne gjenopprette en velfungerende kropp!

I ukens episode av podcasten «Hele deg» er jeg begeistret for å ha med meg min kollega, naprapat, forsker og forfatter Katarina Woxnerud. Katarina har spesialisert seg innen kvinnehelse og besitter en enorm kunnskap om kvinnekroppen etter fødselen.

Trykk på avspillingsknappen og gjør deg klar til å lære mer om hvordan du kan jobbe med magen din og få en sterk og fungerende kropp i hverdagen. God lytt!