Noe av det jeg liker best når det nye året kommer, er å evaluere hva som har skjedd og sette meg nye mål for hva jeg ønsker å oppnå i det neste året. For vi har så utrolig mye å være takknemlige for, og det å sette seg mål, det å vite hvor vi skal og på hvilken måte vi skal komme oss dit, er bare så utrolig magisk. Har du lagt merke til alt som har skjedd?

Året har gått ekstremt fort og kjempesakte på samme tid, spør du meg. Det er så utrolig mye som har skjedd, små detaljer som jeg kanskje har glemt litt, glemt å sette pris på, fordi jeg er på jakt etter noe nytt, noe større, noe mer. Men det trenger jo ikke å bli noe større, noe mer. Så det å sette seg ned med en bok og skrive ned alle de små gledene, alt jeg er takknemlig for, alt som har skjedd som har vært bra, det er bare helt fantastisk.

Litt mer av det du allerede har

Og det som er så fint, er at når jeg legger merke til alle de fantastiske tingene som har skjedd, så vet jeg at dette kan jeg også få det neste året. For har du tenkt over at når du gjør det du allerede har suksess på, det du allerede får til, de små øyeblikkene som var så fantastiske, og du bare legger til en liten dert av akkurat det samme, det du allerede vet at du får til, så vil det neste året ditt bli enda mer fantastisk? En liten dert til av det du allerede har oppnådd, og du vil komme enda lenger.

Takknemlighet og «veibeskrivelse» gir magi

Og ikke bare det, men det at vi vet hvor vi vil og hva vi selv ønsker, gjør det mye lettere å komme seg dit. Det handler om å sette seg mål. Så det å både være takknemlig over alt det vi har fått gjort, alt det vi har utrettet, alle tingene vi har fått oppleve, alle de øyeblikkene, de klemmene, de kosene – å legge merke til alle de tingene og takke av det forrige året med takknemlighet, men også gå inn i det nye året med en «veibeskrivelse», gir magi.

Det er på den måten jeg får de tingene jeg ønsker. For du vet, hvis du skal dra i en butikk og du ikke helt vet hvor den butikken er, men du vet at du må dra innom den butikken for å få den ene tingen – da finner du fram kartet for å se hvor du skal, og så setter du kursen og går mot det. Du tar enten stegene eller kjører bilen for å komme deg på den butikken – og det er jo ganske lett. Men vet du ikke helt hvor du skal, blir du veldig forvirret.

Hva ønsker du?

Så det å sette seg ned og skrive: Hva er det jeg ønsker? Hva er det jeg har lyst til å oppnå? Og hvorfor har jeg lyst til å oppnå det? Hvorfor er det så viktig for meg? er så viktig for at du skal komme dit du ønsker.

Men merk deg: Hva ønsker du? Hva trenger du? Hvorfor vil du det? Jeg vet at i dag, når det er så mye sosiale medier og så mye annet som skjer, så er det så utrolig lett å begynne å leve andres drømmer, å sette andres mål. Jeg beklager, men jeg tror det er suksessfaktoren for at du ikke skal lykkes.

Realistiske mål = suksess = lykkerus

Hvis du sier: Nå skal jeg ha godteristopp, jeg skal ikke spise godteri – men egentlig kunne du tenke deg å spise en liten bit, det gjør jo ikke noe om du spiser en liten bit – da kommer du til å mislykkes med det godteristoppet. Sier du at du skal begynne å trene og at du skal trene fem ganger i uken, løpe maraton og sånt – når du egentlig ikke er keen på å legge inn den tiden som trengs, og det jo egentlig ikke er så himla farlig om du trener fire ganger, to ganger – så vil du ikke lykkes.

Men har du tenkt over hvor mye lykkerus det gir, hvor mye mer pågangsmot du får, når du gjør de tingene du lykkes med? Vi voksne, vi mødre, er ikke noe annerledes enn barna våre. Vi også trenger den lykkerusen for å oppnå de tingene vi ønsker. Og ved at vi setter oss realistiske mål som er tilpasset oss, og som vi har muligheten og evnen til å oppnå, så vil vi også få det. Du vil ikke få andres mål, du vil ikke oppnå andres drømmer. Men du vil oppnå de som er tilpasset deg.

Store mål og små mål

Noen ganger skal vi ikke ha så store mål. Store mål er veldig morsomme, fordi det er gøy å strekke seg etter dem. Jeg elsker å sette meg store, hårete mål – men så setter jeg også mindre mål. Hvorfor? Jeg har lyst til å strekke meg etter noe, og derfor setter jeg de hårete målene. Men jeg godt nok mål, det jeg er fornøyd med å oppnå, fordi at du skal strekke deg, men du skal ikke gi deg selv skyldfølelse fordi at du ikke nådde dem. For da kan du si: OK, jeg nådde ikke det hårete målet, men jeg nådde det målet som var nest best. Og tro meg, det skjer magi når du setter deg mål. Det skjer noe helt magisk. 

Positivitet letter veien mot målet

Du trenger ikke å finne opp alt kruttet på nytt, og du trenger ikke å finne alt kruttet selv – men jeg vil anbefale deg å starte med takknemlighet. Takknemlighet over at mannen din står opp med barna på morgningen. Takknemlighet for at barna begynner å bli såpass store at de kan kle på seg selv. Takknemlighet for en varm kopp kaffe. Til en venninne som så deg. For en jobb du elsker. For en god pute å ligge på. Start med takknemligheten din. Det å fylle deg selv med positivitet og takknemlighet vil lede deg lettere mot dine mål.

Jeg gleder meg til å lese alle dine mål. Del ett mål og to takknemligheter i kommentarfeltet. For ved at du deler, så øker du din bevissthet om alt det fantastiske du har, og hvor ditt liv skal gå. Lag deg selv et helt fantastisk år – dette er ditt år.

Grip det!

 

<3 Marianne