Jeg vet at du ønsker å få mammakroppen din tilbake. Du vet, den tette, sterke, solide, smertefrie …
Og vet du hva?
Den første dagen mot den kroppen, det er i dag.
Ikke utsett! Ta deg selv alvorlig.
Jeg vet at det er utrolig lett å bruke unnskyldninger. Vi bruker barna, tid, jobb, sykdom, hus, ferie – men du, stopp!
Nok unnskyldninger. Ta steg! Du har 5 minutter til å bruke på deg selv. 5 minutter gjør en enorm forskjell.
Ta ett lite steg mot kroppen din, og jeg vet at du kommer til å få de resultatene du vil. Men setter du deg ned og sier: I morgen, i overmorgen, neste uke, om seks måneder … Da skjer det ikke en dritt!

Så vær så snill: Ta ansvar for din kropp.

Prioriter deg selv

Du lar aldri barna dine gi opp; du pusher dem, du hjelper dem, du motiverer dem. Gjør det med deg selv, også! Sett deg ned og skriv hva du har og hva du savner. Ha det foran deg. Ha målene dine foran deg, så du vet hva du skal jobbe med. Så, når du tenker: Ah, jeg tror kanskje jeg blir i sofaen istedenfor, jeg tror kanskje jeg ser litt på tv, surfer litt på Facebook, i stedet for å gjøre noe: Ta frem målene, ha det som et skjermbilde på telefonen, sånn at du husker at du er like viktig som alle andre! Du må prioritere deg selv for at du skal kunne hjelpe andre. Du må sette deg selv først. 5 minutter! Du gir så mye til alle andre – sett deg selv foran i 5 minutter – det er alt som kreves!

Ikke utsett

Klikk på lenken under, så skal jeg gi deg bekkenbunnøvelsene du kan starte med. Du kan ta dem mens du ligger på sofaen, du kan sette på vekkerklokka 5 minutter før – ja, jeg vet du er kjempetrøtt om morgenen, men du klarer det hvis du vet at du har lyst til å ha den tette bekkenbunnen. Hvis du har lyst til å kunne løpe og ha sisten med ungene, hvis du har lyst til å hoppe på trampolinen, så tar du de øvelsene 5 minutter på morgenen! Og nei, du kan ikke utsette, du kan ikke vente; du må gjøre det nå. For utsetter du, så kommer du til å fortsette å utsette. Det kommer ikke til å skje en dritt. Du må ta action framover, du må jobbe mot målet ditt NÅ, like mye som barna dine må.

Ta action

Mammakroppen kan bli din. Den blir din, når du tar stegene. Små steg. Lite, lett og fokusert er mye bedre enn mye, hardt og feil. Så ta stegene i din retning, og så vet jeg at dette kommer til å bli helt fantastisk. Ett lite steg, 5 minutter. Begynn med bekkenbunnøvelsene nå, og jeg vet at de vil hjelpe for bekkenbunnen din, for magen din, for holdningen din, for smertene dine – 5 minutter mot et bedre liv.
Avtale?
5 minutter i dag, 5 minutter i morgen – og plutselig er det en like stor vane som det er å pusse tennene.

Klem Marianne