I dag vil jeg gjerne ta deg med på en reise inn i kroppens fascinerende verden og utforske hvordan alt i den er sammenvevd. La oss se på hvorfor dårlig holdning, ryggsmerter, trøtthet mellom skulderbladene, vond nakke, hodepine, bukbul og bekkenbunnproblemer ofte oppstår og hvordan disse tilsynelatende separate utfordringene faktisk har en felles kobling.

Har du noen gang vurdert kroppen din som en pappeske? La meg forklare.

 

Fire Sider – To Sterke og To Svake:

La oss bygge opp denne «pappesken» i kroppen din. Forestill deg fire sider: To sterke og to svake. De to sterke sidene går henholdsvis oppe på fremsiden og på baksiden, og disse er stabile og holdbare, selv etter et svangerskap for oss mammaer.

Men vi har også to svake sider i denne pappesken. Den ene er bekkenbunnen, og jeg er ganske sikker på at mange av oss kunne ønske at denne delen var litt sterkere. Forestill deg at denne delen av pappesken er erstattet med et elastisk tøystykke.

Så har du fronten, som inkluderer diafragma, ryggmuskulaturen, bekkenbunnen, og magemusklene. Disse er også en del av pappesken. Hos mange av oss er denne delen av pappesken veldig åpen, eller den kan være elastisk, spesielt etter en graviditet når magen strekkes utover.

Det er viktig å forstå at selv om du har født vaginalt eller gjennom keisersnitt, har bekkenbunnen din opplevd kontinuerlig trykk i denne perioden. Fronten av pappesken din kan også være elastisk eller åpen.

 

Har du en Åpen Side?

Når du er gravid, øker størrelsen på magen din kontinuerlig, og magemusklene strekkes grundig ut. Under denne prosessen kan de rette magemusklene, som kalles six-pack-musklene, strekkes utover til hver side. Mellom disse musklene er det bindevev, som kan sammenlignes med tyggis. Når du drar i dette bindevevet, kan det noen ganger «ryke,» og det skapes plass til babyen.

For noen kvinner strekkes kun magemusklene ut, og for andre blir det en åpning i midten, kalt diastase. Dette fører til en åpen pappeske.

Bekkenbunnen, diafragma, ryggmuskulaturen og fronten kan være elastiske eller åpne. Hvis vi nå snur pappesken opp ned, hva skjer? Jo, alt kan renne ut. Dette kan forklare hvorfor mange kvinner føler seg merkelige i magen, for magemusklene er strukket ut, og det kan være utfordrende å holde magen på plass.

 

Fronten er viktig:

Det er viktig å jobbe med de riktige magemusklene, spesielt de dype musklene som gir deg støtte og stabilitet, samt bekkenbunnen. Når magen din faller utover, må du bruke ryggen og baken mye mer, noe som kan føre til tretthet. Det kan også forklare hvorfor vi står med en buk og magen som ser ut til å stikke ut.

 

Alt henger sammen:

Det er viktig å forstå at alt i kroppen vår er sammenkoblet. Når én del påvirkes, kan det ha en dominoeffekt på andre områder. Derfor er det essensielt å se kroppen som en helhet. Kroppen din er som en pappeske der fire vegger er avhengige av hverandre. Hvis én vegg er svekket, kan hele pappesken kollapse.

 

Sjekk magen din:

Hvordan stabil er din pappeske? Vet du hvor bra din pappeske er? Ta en titt på magen din og sjekk om hva status er. Hvis du har en svak pappeske, kan dette påvirke din holdning, ryggen, hoftene, nakken og til og med energinivået ditt.

Fronten av pappesken er viktig for å opprettholde stabilitet og helse. Ved å styrke riktig, kan du bygge en sterk og støttende pappeske for kroppen din.

 

 

Forståelse av hvordan kroppen fungerer som en enhet kan hjelpe deg med å ta kontroll over helsen din. Ved å forbedre magens styrke og bekkenbunnen kan du oppnå bedre holdning, redusere ryggsmerter og føle deg mer i balanse. Det er viktig å være oppmerksom på kroppens sammenheng og ta skritt for å styrke de svake sidene av din pappeske.

Jeg gleder meg til å høre hva du finner ut i din personlige sjekk av din pappeske!

Marianne