Enda et år har gått forbi. Du har skrevet mange sider i din bok på hva ditt liv inneholder. Hver eneste dag skrives din bok, og din historie skapes. Og jeg håper du nå kan se tilbake på det året som har vært, se at det har vært et fint år og at du har levd i tråd med dine verdier og det som er viktig for deg. For hver eneste dag kan vi skape oss en god dag. Hver eneste dag kan vi ta ansvar for at vi får akkurat det vi ønsker og trenger i vår hverdag. 

Nå er et nytt år på vei inn i ditt liv. Så hvorfor ikke sette seg ned og ta et lite styremøte? Sjekke litt av, slik som alle firmaer gjør? For uansett hva slags stilling du har, så vet du sikkert at en bedrift har et styremøte. Gjerne i begynnelsen av året for å evaluere det som har vært, og å sette på agendaen det de ønsker. 

Hvordan ønsker vi å ha det i bedriften?

Bedriften, det er deg akkurat nå. Hvordan er det vi ønsker å virke utad? Hvordan er det vi ønsker å ha det inne i oss? Hvordan ønsker vi at de rollene vi har skal fylles? Hvordan ønsker vi at økonomien skal se ut? Hvordan ønsker vi å ha det? 

Vi kaller gjerne en familie for et AS. Du er også et AS. Og det å sette deg ned med boka di og skrive ned hvordan du egentlig har hatt det det siste året, hva du ønsker å ta med deg videre og hva du ønsker å endre på, gjør at du nå kan skape deg et enda bedre nytt år.

Gode spørsmål gir gode svar

Men er det en ting jeg er skikkelig fan av, så er det å gjøre det enkelt. Ved at vi stiller oss selv gode spørsmål, så får vi gode svar. Og samtidig: Ved at du tar noe av det du er fornøyd med og tar det med deg videre, og adder på bittelite grann mer av det, så vil du få også mer av det inn i ditt liv. For ja, det er veldig mye som er bra i livene våre – ikke sant? Livet ditt er egentlig ganske bra! Og så er det noen små ting vi kunne tenke oss å endre på. Det er fordi vi er i en utvikling, og vi ønsker å endre oss. Og vi er i endring, også.

Så når du nå setter deg ned og har et lite styremøte med deg selv, så se på det som har vært dette året. Skriv ned alt det du har satt pris på, alt du er takknemlig for, alt du er stolt av, alt du har gjort som var gode valg for deg. Alt det som kommer ned på den lista (og la den være så stor du bare vil), det fortsetter du å ta med deg inn i det nye året. For på den måten tar du med deg det som er bra, drar det inn i det nye året – og skaper deg et enda bedre år.

Ønskeliste

får du lov til å sette deg ned og si:
Hva skulle jeg ønske var annerledes?
Hva vil jeg ha mer av?
Hvordan vil jeg oppføre meg?
Hvordan vil jeg ha det?
Hvem vil jeg ha rundt meg?

Når du setter deg ned og skriver en liten ønskeliste, så er det jammen meg mye lettere å få det, også. For på lik linje som at du helt sikkert elsker å få ønskelister når du skal ordne en bursdagsgave eller julegave (for da vet du hva de ønsker seg, de blir takknemlige for det og det er mye lettere å fikse det), så kan du lage en ønskeliste for deg og ditt liv akkurat nå.

Og det er det som er så herlig med det styremøtet! Når vi ser hva vi liker og hva vil vi ha mer av, så kan vi danse det inn i livet – og så får vi mer av det, også. 

Positivt fokus

Som jeg sa: Stiller vi oss gode spørsmål, så får vi gode svar. Og er det én ting som er sikkert, så er det at hjernen vår liker det som er positivt. Ha et positivt fokus på det du setter på agendaen.

Hvis du stiller deg selv spørsmål som: Ah, hvorfor har ikke jegklart å komme i gang med trening? Ah, hvorfor lekker jeg fortsatt? Det er litt urettferdig, for de andre gjør ikke det! – så vil du faktisk finne svaret på hvorfor du ikke har oppnådd det du ønsker …

MEN når du spør: Hva kan jeg gjøre for at jeg skal kunne hoppe på trampoline? Hva kan jeg gjøre for at jeg skal kunne løpe? Hva kan jeg gjøre for å ha en kropp som jeg ikke legger merke til, men som samarbeider med meg? – da vil du finne svaret på hva du kan gjøre, også. 

Du er i din bedrift hver dag

Min oppfordring til deg, akkurat her og nå, er at dutar et lite styremøte med deg selv – på lik linje som bedriftene gjør. Du er faktisk i din bedrift hver eneste dag – så ta det styremøtet med deg selv i dag. Sett deg ned, ta deg tid, penn og papir, ta det fatt, skriv det ned, få det i en bok, så du kan se tilbake på det.

Skriv ned alt du er takknemlig ❤️ for, alt du ønsker mer av i ditt liv – så du nå kan designe ditt liv, og skape deg et helt nytt og helt fantastisk år. For ja, dagene går, ukene går, månedene flyr, året bare løper forbi. Og dette er ditt liv. Så skap deg en fantastisk dag!

Lag deg en fantastisk dag!

Vi kan ikke legge ansvaret over på andre – men vi kan skape det selv. Og vi kan skape det selv på en superduperenkel måte. Gjør det enkelt – og bruk tid til å lytte til deg selv. Hva er viktig for meg? Hvordan ønsker jeg å ha det? Hva vil jeg ha mer av i mitt liv? Og vipps! så har du fått det.

Jeg gleder meg til å se at du deler ett av dine mål, én av dine drømmer, med meg i kommentarfeltet nå, på hva du ønsker å få ut av det nye året vi går inn i. Og så ønsker jeg deg en fantastisk dag. Lag deg en fantastisk dag, go crazy, ei drømmene dine, ei målene dine – og så vet jeg at dette kommer til å bli helt fantastisk for deg!

Gleder meg til å henge med deg her i 2022 ✨

Marianne

PS vil du vite hva mine nyttårsforsett er? Her er de! Kopiering er lov.