Nå er snart sommeren her, og det er mange sommeravslutninger, fotballavslutninger og cuper framover – og du må ha en rygg som fungerer, som ikke blir trøtt og sliten når du skal stå. For stå lenge, det må du nå. Jeg tenkte derfor jeg skulle gi deg noen gode tips til hvordan du kan stå enklere og bedre uten å få vondt i ryggen. For når man skal stå og se på den sommeravslutningen, på de søte barna som skal synge og danse, så blir man fort litt trøtt og sliten. Og grunnen til det er faktisk stort sett at du henger litt. Du henger på hofta, og du henger i korsryggen. Men klarer du å stable kroppen din riktig opp, få en god holdning og bruke de riktige musklene, så er jeg sikker på at du også klarer å stå gjennom hele den avslutningen uten å kjenne noe som helst i ryggen. Og vet du hvordan du skal gjøre det?

Første steg: God holdning

Du kan gå inn her så vil du få gode tips til hvordan du skal få en god holdning.

Click here to subscribe

For god holdning, det er første steg til at du skal bli mindre trøtt og sliten i ryggen når du skal stå på de sommeravslutningene. Når jeg snakker om god holdning, så er det ikke fram med puppa, og det er heller ikke å bli veldig svai i ryggen. God holdning handler om å stable bekkenet riktig innunder seg og få ryggsøylens naturlige kurver til å være oppe. En sammensunket holdning er ikke bra, og heller ikke å gå veldig fram med puppa, for da blir du svai i ryggen. Men klarer du å stable kroppen innunder deg, vil det også være mye lettere for deg å jobbe med bekkenet og med magen, og å bruke de musklene du trenger til å holde deg oppe.

De viktige og riktige musklene

Når jeg snakker om de riktige musklene til å holde deg oppe, så mener jeg de transverse magemusklene. De transverse magemusklene er de som går fra ryggraden, rundt og fram, rett og slett som et korsett. Det er de musklene som skal holde deg oppe, ikke sixpack-musklene, ikke de skrå magemusklene, men de som går rundt. Det er de som holder deg oppe, sammen med bekkenbunnen. Du trodde kanskje at du trengte å jobbe med bekkenbunnen kun for å bli tettere i bekkenet? Eller for at du ikke skal lekke? Men bekkenbunnen har mye mer funksjon enn bare det. Bekkenbunnen holder også organene dine oppe, og den gir faktisk veldig mye støtte og stabilitet bak i bekkenet og bakover i ryggen. Så gjør dine knipeøvelser, og lær deg hvordan du skal stå riktig uten å skyte frem puppa og uten å trekke rumpa innunder.

Kom i gang!

Vil du ha tipsene?
Klikk på bildet under så skal jeg vise deg de 3 enkle tipsene.

Click here to subscribe

Jeg vet at det kommer til å ta litt tid før du har fått det helt inn i ryggmargen, at du har lært deg helt hvordan du skal stå – men for hver gang du tenker på de tipsene du får når du klikker deg inn, for hver gang du jobber med dem, vil du være ett steg nærmere det å ha en god holdning. Er du klar? Sommeravslutningen er snart – så fort deg, gå inn og finn dem, så får du en god sommeravslutning, og så kan du nyte de fantastisk søte barna.

Enjoy!

marianne