Jeg møter daglig mange mammaer som har vondt opp i symfysebenet. Du vet, det «tissebenet», det benet som ligger ovenfor vulva – der er det mange mammaer som har vondt. Og så tror de gjerne at det er litt bekkenløsning fortsatt, de tenker at de ikke skal gå så mye, at det ikke går an å gjøre noe med det, fordi ting fortsatt er ustabilt. Men vet du hva? Veldig mange mammaer er ikke ustabile, de har ikke bekkenløsning mer – men de har litt for stiv muskulatur og litt for dårlig stabilitet. Jeg vil gjerne dele med deg hvordan du kan unngå de smertene, og hva du selv kan gjøre for å behandle dem.

Du kan forsette å lese under filmen 🙂

Prøv å behandle deg selv

Noen ganger trenger man hjelp for å få behandlet bort disse smertene – smertene opp i symfysebenet, på innsiden av lårene, som sprer seg videre ut til utsiden av hoftene og opp i ryggen og bak i bekkenet. Men det du kan gjøre selv, er å kjenne litt på muskulaturen på innsiden av låret. Veldig mange mammaer er stive i denne muskulaturen. Den kan lett masseres opp bare ved å sitte og trykke på den. Når du stryker oppover innsiden av låret, vil du kjenne at muskulaturen har en slags «strenger» som går på tvers, i hvert fall hos dere som er litt stive, og da du dere bare sitte og trykke på dem. Du kan også ta et lite barnekjevle og rulle over, så du får ut spenningen på innsiden av låret.

Veldig ofte kommer denne spenningen fordi du jobber mer med lårene enn med bekkenet. Så når du skal stå, når du skal gå, når du skal bære, så jobber du ikke med bekkenmuskulaturen og magen for å holde kroppen oppe og stabil; du jobber mer med lårene, med utsiden av hoftene, rumpe og rygg. Og det blir bare tullball. Så det å få sluppet opp muskulaturen er veldig effektivt og bra.

Knip for å finne tilbake stabiliteten

En annen ting som er ekstremt viktig, er at du finner tilbake stabiliteten og begynner å gjøre litt knipeøvelser. For inne i bekkenet, innerst inne i deg, er det masse god muskulatur som du trenger for å finne stabiliteten og for å klare å holde. Men veldig mange kniper og kniper, de prøver å gjøre knipeøvelser og kniper seg grønn, og synes det er litt kjedelig fordi de ikke får effekt. Men det jeg ser, er at veldig mange jobber med lårene, med rumpa og med ryggen, i stedet for å klare å jobbe inne i bekkenbunnen med de riktige musklene, og så får de ikke den stabiliteten de trenger, de får ikke de resultatene de ønsker, og så gidder de ikke mer. Men begynner du med de riktige øvelsene, i riktige steg, gjør det sakte nok, lett nok, og så videre – så vil du få resultater, det kan jeg så og si garantere deg.

 

Click here to subscribe

Jobb innvendig – og gjør det nå!

For at du skal få det til, har jeg laget tre gratis videoer til deg som du kan laste ned for å få bedre stabilitet. For hvis du klarer å jobbe med muskulaturen inne i bekkenet, så avlaster du muskulaturen som sitter lenger ute. Hvis du ser for deg symfysebenet som ligger foran, så har du bekkenbunnen som går på innsiden, og så har du lårmuskulaturen som går på skrått ned. Jeg vil at du skal jobbe mer med muskulaturen som sitter innvendig, i stedet for at du skal jobbe så mye med lårene dine. For jobber du mer innvendig, avlaster du som sagt lårene dine, og så unngår du de plagene.

Har du vondt når du står, når du går, når du skal vri bena, og så videre, så er dette virkelig noe jeg ville ha prøvd. Det koster ingenting å prøve å behandle seg selv, men du kan få enorme resultater. Jeg har hatt mammaer som har barn på over tjue år som har hatt disse plagene – og jeg vil ikke at du skal fortsette å ha sånne plager i så mange år, når det går an å gjøre noe så enkelt for å bli bra. Gå inn og last ned de tre øvelsene, begynn å gjøre det nå, begynn å trykke ut spenninger på innsiden av lårene – slik at du får mer avslappede lår, og mer aktiv bekkenbunn som støtter deg opp og gir deg den støtten du trenger.

klem Marianne