Jeg har virkelig ikke tid til å trene!

Jeg aner ikke hvor jeg skal begynne!

Nei, vet du hva? Jeg er ikke en sånn treningsperson, jeg … 

La oss bare stoppe opp litt nå. For dette er de vanligste unnskyldningene for hvorfor du som mamma ikke gjør det du vet at kroppen din ønsker. Men det er noe med at det å være i bevegelse og det å ta vare på kroppen vår, er mye viktigere enn å tørke støv av det bordet eller å kaste de blomstene.

For du har kun én kropp! Dette er den eneste kroppen du skal ha. Genseren kommer jeg til å bytte, håret kommer jeg til å klippe. Kroppen min og kroppen din, den har vi kun til låns her, akkurat nå. Og det å da bryte det ned litt og huske at de små, små tingene gjør den store endringen, det er viktig.

Haren eller skilpaddens perspektiv?

Har du hørt eventyret om haren og skilpadden som skulle kappløpe? Om du ikke har det, så vil jeg anbefale deg å finne det fram og se deg selv i det perspektivet. For ja, vi bestemmer oss for hva slags perspektiv vi ønsker å sette oss selv inn i.

I eventyret om haren og skilpadden som skal kappløpe, er det ganske opplagt at haren kommer til å vinne: Han er raskere, har mer tempo og lengre bein. Alt ligger til rette for at haren skal vinne kappløpet – men skilpadden vinner. For i stedet for å ta skikkelige bykst, hvile litt, skikkelige bykst, sovne litt, skikkelige bykst og dette av litt, så tar skilpadden små, små, jevne steg mot sitt mål.

Gjør det som er riktig for deg

Du skal også få ta dine små steg mot ditt mål. Ved at vi ikke endrer noen ting, så vil ingenting endres. Men ved at vi gjør noe, så får vi mye. Ved at vi gjør litt, så får vi en endring, og du er i gang.

Og det mest magiske med det, er at hvis du tenker at du skal tråkke i en mølle med vann, og du begynner å tråkke den mølla rundt, så vil du gradvis komme lenger og lenger. Og når du kommer godt i gang, vil du merke at det funker – nå er jeg i gang! For det handler ikke om at du må gjøre mye; det handler om at du må gjøre det som er riktig for deg.

Små steg til ditt mål

Så må du sette av mange timer for å trene? Nei. Kan du få øvelsene inn i hverdagen og allikevel bli kvitt ryggsmertene, den magen som bare henger, få kontroll på bekkenbunnen din, få opp energien og gleden i kroppen din? Yes!

For det handler om å bruke kroppen din til det du ønsker i din hverdag. Bruke den på en lett, overkommelig og morsom måte. For ja, kroppen din er magisk. Og det er kun de små, små stegene som tar deg til ditt mål.

Skilpadden vinner

La oss bare bryte det med at «jeg har ikke tid». For du har 5 minutter til å gjøre noe for deg i dag. I dag, ikke sant? Du kan droppe å scrolle på telefonen. Du kan stå opp fem minutter før. Ja, jeg vet du er trøtt på morgningen, men 5 minutter, det vet jeg at du har. Og har du 10, så har du dobbelt så mye! Og da vil du også lære mer, få mer inn og få mer fortgang.

Men husk at selv ett knip, en bevissthet på hvordan du bruker magen, og det å reise seg opp fra en stol og bruke lårene dine sammen med bekken og mage, det er de små stegene som tar deg mot ditt mål. For du trenger ikke å være haren; du kan være skilpadden – og skilpadden, han vinner.

Begynn nå

Så har du tid til å trene? Til å ta vare på kroppen din og gjøre de tingene som kroppen din ønsker? Yes! Ønsker du å få en endring? Yes! Har du alle evnene, mulighetene og kreftene i deg til å oppnå det? Oh yes!

Er du usikker på hvor du skal starte, så vet jeg at det ligger mange innlegg på mammaklinikken.no/blogg, så bare søk oppe i søkefeltet på ‘bekkenbunn’, ‘smerter’, ‘mage’ etc., så vil du finne flere innlegg som passer til deg.

Til høsten starter jeg opp med Sterk Mamma – kanskje det er det som er riktig for deg? Men da vil jeg anbefale deg å begynne med å få kontroll på bekkenbunnen din. For bekkenbunnen er gulvet i kroppen din, og det vil gi deg mye bedre balanse, bedre styrke, bedre holdning og gi en sterkere bekkenbunn så du kan gjøre andre ting. Trenger du å sette av masse tid til det? Nei. Det lille er ofte det beste.

Så del med meg i kommentarfeltet nå, hvilken ene ting du skal gjøre for deg nå i dag for å skape deg en god helse og ta vare på den ene kroppen du har og den ene kroppen du har fått tildelt. Ikke sett deg selv på vent lenger:

Gjør det bitte bitte lille, og du er i gang. Jeg heier på deg!

Marianne