Du har kanskje merket at noen dager er det vanskeligere å holde seg enn andre dager? At en joggetur som ellers pleier å gå helt fint og uten uhell, går helt skeis en annen dag?

Dagsform-noen dager funker det bare ikke!

Da kan det være en trøst å vite at disse små musklene som ligger nedentil-ja, de blir også slitne etter en lang dag! Med andre ord-det trenger ikke være helt kjørt, men kanskje du må gjøre noen små endringer for å få det til å funke i hverdagen. Om du ikke har kommet igang med MammaMage øvelsene vil jeg råde deg til å ta en titt på innlegget her.

For deg som er godt igang, vil jeg nevne et par ting som er verdt å tenke på når du skal gjøre MammaMage øvelsene eller annen aktivitet og trening som krever mer av bekkenbunnsmuskulaturen.

Tren smart!

Du er kanskje som meg-ikke så god til å planlegge!? Så treningen den kommer gjerne på slutten av dagen når alle andre gjøremål er unnagjort. Prøv om du kan legge joggeturene eller treningen til tidligere på dagen. For eks. ta en joggetur mens pjokken er på fotballtrening eller legge inn en liten styrkeøkt nede på lekeplassen.

Bekkenbunnen kan trener hvor som helst. Last ned videoene som viser og forklarer deg hvordan du best trener bort lekkasjer, ned trykk og gjenopptar styrken.

En god natts søvn!

Yeah right;)Du skal i hvert fall vite at det kan være mer utfordrende å få kontakt med disse musklene dersom man er trøtt og uopplagt. Hva med en liten «power nap» før treningen på ettermiddagen?

«Tante rød»

Ved menstruasjon kan det være vanskeligere å få kontakt med bekkenbunnsmuskulaturen. Man føler seg hoven og oppblåst, og en del har også smerter pga. sammentrekninger i livmoren.

Korsrygg- og bekkensmerter

Bekkenbunnsmuskulaturen får innervation eller signal fra nervene som utgår fra nedre del av ryggen. Trolig kan smerte i dette området gjøre at det er vanskeligere å få kontakten med disse små musklene.

Så tenk på dagsformen neste gang du trener!

Lykke til;)

Anette