Opp og inn i en trampoline er det veldig mange mammaer som kanskje ønsker og har lyst til å komme – men så blir de stående utenfor fordi de ikke tør, fordi at de er redde for at bekkenet ikke skal holde, eller at de rett og slett vet at bekkenet ikke holder og er tett nok for det.

Riktige øvelser

Men det å trene seg opp for å komme seg på trampolina er noe du kan få til ved at du starter med de riktige øvelsene. Og tro meg, jeg var en av de som syntes det var driiit vanskelig å få kontakt med bekkenbunnen. Jeg syntes det var vanskelig å skjønne hva jeg egentlig skulle gjøre – jeg kneip og kneip, men fikk ikke effekt. Men det var helt til jeg begynte å jobbe med bekkenbunnen så lett som kroppen min trengte.

Jobbe lett – få kontakt

Det å komme seg opp på trampolina krever sin kvinne. Men jeg vet at du er den kvinnen som får det til. For ved at du begynner å jobbe så lett at hjernen din når å få opp kontakten, og ved å jobbe med å få på de ulike delene i bekkenbunnen din og ikke bare kutte strålen, så vipps! har du full kontroll.

Å hoppe på trampolina er heller ikke noe spedbarn kan gjøre, for de har også en svakere bekkenbunn. Det er derfor de tisser så himla mye til å begynne med. Men etter hvert som de bare får trent litt og litt og litt, så blir de sterkere og sterkere. Unger elsker å herje på trampolina – og det vet jeg at de gjerne vil at du skal være med på, også. Så derfor har jeg lyst til å invitere deg til å bli med på å trene bekkenbunnen din så sterk at du også kan komme deg inn der.

 

Videoer til hjelp

Jeg legger ved noen serier med videoer her, så du kan lære deg hvor jeg startet med å få kontakten og kontrollen på bekkenbunnen min: mammaklinikken.no/bekkenbunn. Trampolina har vaiere, og du har vaiere i bekkenbunnen din – og når du får festet alle vaierne, så blir du sterkere dag for dag.

Litt og litt – gi deg tid!

Og husk at det å stå og svikte på trampolina gjerne er det første steget: Først bekkenbunnen, så stå og svikte, og så kan du hoppe litt og litt – og så bygger du på, og etter hvert kan du hoppe skikkelig høye hopp.

Men gi det tid! Gi deg tid til å trene, gi deg tid til å øve, og gi deg selv ros for den øvingen du gjør. Vi mammaer har en tendens til å skulle være i mål med en gang, men det funker ikke. Du må ta de små stegene for å komme dit du ønsker. <3

Begynn nå

Dette skal vi gjøre sammen – så begynn med de øvelsene nå. De skal gjøres lite, lett og fokusert, fordi kroppen din trenger tid til å få opp de rette musklene. Det hjelper ikke med rumpa, det hjelper ikke med lårene, du blir ikke noe sterkere i bekkenbunnen da. Og sterk bekkenbunn, det trenger du for å komme deg på trampolina.

Nå er det din tur! Gleder meg til å se deg hoppe!

marianne