Enda en gang oppnådde jeg ikke det jeg ønsket – eller det jeg trodde jeg ønsket – fordi jeg rett og slett hadde satt for høye krav, mål som ikke passet meg og som ikke var på akkord med meg og det jeg tror på. Og det er rart med det, men da er det også vanskelig å oppnå det vi ønsker.  

Hva er viktig for deg

Det å huske hvem vi er, hva slags liv vi lever og hva som er viktig for oss, er alfa og omega for at vi skal oppnå det vi ønsker og det vi drømmer om. Og for at vi ikke skal havne der igjen, havne enda en runde på dårlig samvittighet, mangel på energi – du vet, den følelsen som ikke er så god – da er det så utrolig viktig å lytte litt innover.  

Hva er det som egentlig er viktig for deg? Ja, jeg mener deg – ikke alle andre, men deg. For i det samfunnet vi lever i dag, så er det ufattelig lett å skrolle på mobilen og se alle de perfekte livene: De som ikke spiser godteri, de som trener masse, de som liksom har et liv som er så perfekt. Det er kanskje ikke deg – og det skal kanskje heller ikke være deg?  

Og da er det så viktig å være tro mot deg. For hva vil egentlig du? Hva er det som egentlig er viktig for deg? Og de reglene: Må du gjøre det på akkurat den måten? Eller kan du gjøre det med en annen vri, som gjør at det passer bedre for deg i ditt liv?  

Du er sjefen 

I ditt liv er det du som er sjefen. Og når du har det bra med deg selv, så får de andre rundt deg også det bra med seg. For den energien du har, den sprer du videre.  

Det å ha fokus på de positive tingene, det du mestrer, det du får til – vil ikke det gi deg mer energi, mer pågangsmot, enn å legge merke til det du ikke fikk gjort? Ah, jeg hadde planlagt å trene, men fikk ikke gjort det … Ah, jeg skulle ikke spise det, men så ble det det likevel …  

You’ve got the power, girl!  

En ny sti – en ny retning 

Det at du tråkker feil, betyr kanskje at du er på feil kurs? Kanskje du er ute og går i skogen og er på vei i én retning, og så gikk stien en annen vei? Hvilken av stiene var det du skulle gå?  

Å gå opp en ny sti krever sin kvinne, fordi du trenger mot. Det er så mye lettere å gå på den samme stien som alle de andre. Gjøre det vante. Men vil du finne vei og gjøre det som er viktig for deg, og få den endringen du ønsker, om du gjør som du alltid har gjort, og om du gjør som alle andre gjør?  

Din vei 

En sti må gås opp. En ny sti er litt buklete; det går litt opp, det går litt ned. Derfor kan det virke som at du ender opp litt feil innimellom. Men det er bare for at du skal få rettet kursen, at du skal få stilt inn kompasset ditt enda litt mer, slik at du finner deg og din vei.  

Så neste gang du tenker: Ah, der havna jeg igjen …

Spør deg selv:
– Hva skal jeg lære?
– Og hvorfor havnet jeg her?
– Hva kan jeg gjøre annerledes? 


Jeg vet du kan!

Heiarop fra meg til deg!


/Marianne