Dette vet jeg at du kommer til å elske! For tar du på deg joggebuksa og begynner å «laxe» litt, så vet jeg faktisk at magen din blir flatere – tro det eller ei! Helt motsatt av hva du tror.  

Veldig mange tenker: Når jeg tar på meg joggebuksa, så blir magen større, jeg legger på meg … Men sannheten er at det er ikke joggebuksa som gjør det. Joggebuksa er faktisk en kjempevenn for magen din.

Ønsker du å ha en flat mage, bør du ta på deg joggebuksa.

Jeg skal komme til hvorfor. 

Magen endrer seg 

Veldig mange mammaer som har født barn, spesielt, har merket at den magen har endret seg litt. Den har blitt litt større, den har en helt annen form, og når vi bruker den, så fungerer den på en helt annen måte.  

Hvordan er det magen din ser ut? Del det med meg.
Er den størst opp mot brystene, står den ut i midten, er den størst nede – eller er det bare en «bolledeig»?  

Magen vår har endret seg. Noen av oss har diastase, noen har magemuskler som bare trenger å komme litt i gang – men det som også mange har, er at de jobber med magemusklene hele tiden, og at de derfor får en større mage.  

Ja vel? Større mage av å jobbe med magemusklene? 

Vi har muskler i både magen, i armer og andre steder, og det er ingen muskler som har lyst til å jobbe hele tiden. Jeg har ikke lyst til å stå med armen opp og ut og bøye inn albuen hele tiden. Det går greit en periode, men så kjenner jeg etter hvert at jeg blir litt sliten og lei, og så, spesielt litt utover dagen, detter den armen nedover.  

Det er det samme som skjer med magen din. Når du går og holder magen inne, når du går med for stram bukse, med hold-in eller med støttebelte som ikke er elastisk, så vil du merke at du hele tiden går og spenner magen. Og når du går og spenner hele tiden, vil magen bli sliten, og så vil den falle utover.  

En annen ting det ofte resulterer i når du går og spenner magen hele tiden, er at du får vondt i ryggen. Det er fordi ryggen din må rette ut svaien, og ryggmusklene dine må jobbe så mye, og så får de kramper fordi du prøver å holde igjen foran.  

Men ikke bare det …  

Det som er genialt med at du går med en joggebukse, eller i hvert fall bukser som lar magen din få falle ut, er at du tillater magen å brukes. Ikke at musklene skal jobbe hele tiden, men du tillater dem å gå inn, ut, inn, ut, hele tiden. Og når vi bruker magemusklene, når vi bruker magen til å puste med – ikke bare puste oppe, men også nede – så vil det skje så mye bra!  

Men magen din vil ikke kunne gå inn og ut hvis det er for stramt, for da føles det ubehagelig – og så skal du holde inn magen så det ikke ser ut som du er gravid … Da er det bedre å gå med litt større genser, en joggebukse eller lignende.  

Pust er massasje 

Pust høyt oppe gir stiv nakke, hodepine og dårlig kondis. Pust nede i magen gir deg ikke bare mer bevegelighet, bedre kondis og en bedre følelse, men det gjør også at tarmene masseres. Det er derfor du får så vondt i magen av å gå og holde den inn. For det som skjer når vi begynner å puste, når magen går inn og ut – som den gjør på barn, da ser du at når de puster, går magen inn og ut i takt – er at tarmene masseres.  

Det jeg har opplevd hos mange pasienter, både på klinikken og i Sterk Mamma, er at når jeg får dem til å
1) begynne å slippe ut den magen, gjerne ved hjelp av en joggebukse eller noe annet som ikke presser, og
2) begynne å bruke magen aktivt via pustingen, så får de bedre fordøyelse, de får mindre luft i magen og de får bedre aktivitet i magen.
Og tro meg, de tre tingene gjør at du får en flatere mage. Og de tre tingene er hundre ganger lettere å gjøre når du går med litt løsere bukser og litt større gensere.  

Test det! 

Så test dette litt. Legg merke til hvor mye bedre du har det med deg selv, hvor mye lettere det er å stå oppreist, hvor mye lettere det er å bruke magen, puste med magen og bare være når du går med løsere bukser. Dropp hold-in-strømpebuksa, dropp stramme bukser, stramme skjørt og tighte gensere; finn fram noe som er mer komfortabelt, og sjekk hva som skjer da.  

Det er også smart å ta en magetest så du vet hva som er inni der; for en del kan det også være at de går og spenner magen fordi de har en litt stor diastase og at ting er litt «åpent» – noen beskriver det som at de kjenner det som et hull og at det er derfor de går og spenner. Så ta en magetest, også, så du vet hva du har å jobbe med – og så begynner du å slippe litt løs, og jeg vet at det kommer til å hjelpe deg masse! 

Noen som skal nyte joggebuksa i kveld?

Marianne