Jeg er veldig for å gjøre ting sammen med andre. Det å ha en heiagjeng, noen å sparre med, noen å gjøre ting sammen med – det er veldig ofte mye morsommere. Men det er én ting som jeg anbefaler deg å gjøre alene, og det er rett og slett det å komme seg ut og gå en tur.

Påvirker hele holdningen

Vi mammaer går ofte med vogn når vi er ute og går, eller vi går og ser ned på noen eller holder noen i hånden – men det å gå turen alene, det å bruke armene, se opp og veive på hodet, det er bare helt genialt!

For det er noe som skjer når du går sammen med andre – kanskje ikke med venninna di som går veldig fort, men når du går sammen med barn og barnevogn:

Det ene er at når du går, så får du liksom ikke skrittet helt ut fordi du gjerne går og stanger i en vogn. Da tar mange veldig korte steg, og så havner vi med rumpa ut når vi går i oppover- og nedoverbakker. Det påvirker hele holdningen vår, og om hoftene og skuldrene våre får ristet løs.

Det samme er det når vi går og holder noen i hånda. Da blir skuldrene veldig statiske; vi får ikke den samme bevegelsen på skuldrene. Og nakken har mye bedre av at vi ser litt rundt og opp.

God blodsirkulasjon – bort med spenninger

Det som skjer, er at så fort vi går med vogn eller barn, havner vi gjerne litt framover i brystet, og det gjør at vi ikke får den samme svingen på armene, og heller ikke på skuldrene. Og det som har noe å si når du ikke får den svingen, er at når du beveger armene fram og tilbake, så rister du løs på masse god muskulatur, noe som gjør at muskulaturen din får masse blodsirkulasjon.

Og når muskulaturen i skuldrene dine, i nakken, mellom skulderbladene og i hoftene får den blodsirkulasjonen, så løsner veldig ofte spenningene. Du vet, den stive nakken, den trøtte korsryggen, den brennende trøttheten mellom skulderbladene, den spenningen som sitter foran i lysken, hodepinen – det er sånne ting som blir ekstremt mye bedre ved å bare gå en liten tur alene.

Kort er langt nok!

Og la du merke til at jeg sa en liten tur? Du trenger ikke å gå langt, absolutt ikke. En kort tur er mye, mye bedre enn ingenting. Dessuten har man lettere for å holde en god holdning når man går den korte turen.

Så ta en liten tur! Ti minutter, et kvarter, kanskje 20 minutter maks, der du går, slenger med armene og ser på det som er rundt deg. Jeg lover deg at du får pusten helt ned i magen, du får beveget skuldrene dine på en helt annen måte, og kroppen din kommer til å elske det.

Så ja, visse ting bør man gjøre alene, som det å gå en tur. Blir du med og går en tur nå? Selvfølgelig!

Test å kjenn forskjellen.

Klem Marianne