Du er kanskje en av de som kjenner deg litt stiv og støl og kanskje har litt vondt for å reise deg opp fra senga, vondt for å tråkke ned, kjenner at du er treig og føler deg som ei gammal kjerring på morgenen? 

Du er virkelig ikke alene! Det er helt, helt normalt – og vi bør se på og kopiere barna og dyra. For har du lagt merke til at når katter og hunder våkner, og også barn, så strekker de seg og drar seg: rompa ut, ryggen opp, ryggen inn, til ene siden, til andre siden – og vet du hvorfor de gjør det? De gjør det fordi det føles naturlig for dem – vi voksne har bare glemt det … Barna og dyra bør være en inspirasjonskilde for oss akkurat der.

Alle er stivere på morgenen

Om natten går blodet ditt fra muskulaturen og inn til indre organer, jobber med fordøyelse, med reparasjoner av kroppen osv. – muskulaturen din trenger ikke så mye blod da, det er ikke der det må jobbes. Og når du står opp forventer du at kroppen skal være helt klar. Men alle er stivere på morgenen enn man er utover dagen – tro det eller ei.

Når du ikke har vondt, når du er relativt greit bevegelig, så legger du ikke så mye merke til det. Men så fort en muskel setter seg litt og du er litt ekstra trøtt og sliten etter en dag, du har en prolaps, eller du har en mage som ikke stabiliserer like mye som den burde, så merker du det mye mer. Og så sier du: Jeg skjønner det ikke, men jeg er så stiv på morgenen. Ja, du er stiv – jeg er også stiv. Jeg har ikke noe vondt eller problemer med å komme meg opp av sengen på morgenen, men jeg er også stivere. Alle er stivere – hver og en av oss.

Gjør som barna og dyra

Men det du kan gjøre, er å begynne dagen som barna og dyra gjør: Strekke armene godt opp i taket, tippe litt over til ene siden, til andre siden, skyte litt rygg, sette ut rumpa, krølle ryggen litt, dra til deg det ene benet, det andre benet, bøye deg ned og ta i gulvet – og vips! så er kroppen din mye mer klar.

Det vil kanskje kjennes litt stivt og stølt – men etter denne bittelille strekken, som du ikke engang trenger å følge noe fast mønster på, bare du gjør det som føles godt og naturlig for deg, så vet jeg at kroppen din vil komme så mye raskere i gang. Og det vet jeg at du kommer til å digge – bare test det!

Jeg lover deg at du kommer til å kjenne at blodet fosser ut i kroppen, du er mindre stiv, du kjenner at hodet er mye klarere – det er så deilig! Det tar kun noen få sekunder, men det gir deg den beste starten på dagen. 

Lag deg selv en fantastisk morgen – med en liten strekk!