Det å bli mamma har gjort en god del forandringer på deg og ditt liv. Kroppen din har endret seg masse: Under et svangerskap har du lagt på deg, du har endret tyngdepunktet, du har fått tøyd ut muskulatur som ikke er hva den var før – og å da sette fart for å få den mammakroppen tilbake i raskt tempo er kanskje ikke det smarteste. Det fins så utrolig mange tips og råd på nettet som ikke er for deg som mamma – beklager å måtte si det.


Kom i gang nå!

Legg bort presset

Mammakroppen din, den er helt fantastisk akkurat slik den ser ut. Så legg bort presset om å få mammakroppen din tilbake. Det eneste du skal gjøre, er å ta vare på kroppen din. For det fins ulike versjoner av det å få mammakroppen tilbake. Du har det å få den tette, sterke, solide mammakroppen, den som lar deg få leve det livet du ønsker. Og så har du den mammakroppen som skal se bra ut, ha sixpack, være veltrent, løpe langt … Det er ikke det du trenger.

Veldig mange av de øvelsene som florerer rundt på nettet, er ikke egnet for mammaer – dessverre. De er for harde og tøffe. Og begynner du for hardt og for tidlig, så kan du trene på deg skader – du kan trene på deg en kropp som er enda verre enn det den var.

Det handler om hvordan magen fungerer

Selv jeg har snakket om det med flat mage. Men helt ærlig, det bryr meg ikke et kvekk om magen din er flat. Grunnen til at jeg snakker om det, er at jeg vet at den magen som henger som en slapp hengekøye, er en minimal støtte. Det er den som gjør at du får vondt i ryggen, i nakken, i skuldrene.

Så hvordan magen din ser ut, er én ting – hvordan den fungerer, er en helt annen ting. Og det å ta vare på deg selv og barnet ditt den første tiden etter svangerskapet, og så starte rolig på en måte som egner seg for din mammakropp, det er så utrolig viktig! Jeg vet ikke hvordan jeg skal få sagt det godt nok.

Du skal eie kroppen din og leve det livet du ønsker

Mammakroppen 2019, 2020, whatever, den skal du få. Men hvordan kroppen din skal se ut, er annerledes nå enn før. Ikke bry deg så mye om hvordan du egentlig ser ut. Ikke bry deg om former. Kroppen din har endret seg, og det er helt fantastisk. Det er Guds gave til jentene at vi kan dra ut den magen så mye, at vi kan få mer hofter, at vi kan bære fram et barn – men vi skal også ha en kropp som funker.

Det som gjør at jeg noen ganger trykker litt på de knappene og snakker om det å få mammakroppen tilbake og å få den flate magen, er ikke fordi jeg forventer at du skal få kroppen tilbake med den sixpacken, den veldig smale midjen og alt det der, men at du skal ha en kropp som funker.

Du skal eie kroppen din, sånn at du lever det livet du ønsker med din kropp.

Begynn lett – det er starten som gjør at du fortsetter

Hvis du for eksempel har diastase, med delte magemuskler som går til siden og en mage som går utover i stedet for innover: Magen din vil bli flatere uten at du slanker deg et eneste gram, ved at du begynner å bruke de riktige øvelsene. Men du må begynne lett, du må begynne fokusert, og så må du begynne med det en mammakropp takler, og det et mammaliv har tid til.

Jeg har laget en «startbolk» for deg, et lite program på hvordan du kan starte. Det er en starten som kommer til å gjøre at du fortsetter. For det jeg ser oftest, er mammaer som trener for hardt, som ikke lar kroppen slappe av og hente seg inn – og det vil ikke gagne deg i lengden. Derfor har jeg laget et lite skjema til deg som du kan begynne å fylle i, sånn at du kommer inn i det. Du får strukturen, du vet hvordan du skal begynne, og du begynner med de riktige tingene, det som en mammakropp trenger.

Du er fantastisk og fortjener å fungere

For du er fantastisk, du er perfekt akkurat sånn som du ser ut – men du fortjener den tette, sterke og solide kroppen du trenger for å være den mammaen du ønsker: verdens beste mamma. Og verdens beste mamma er du uansett hvor mange kilo du har, uansett hvor stor magen din er – så lenge kroppen din fungerer.

Last ned øvelsene og begynn rolig og suksessivt – og gå inn og følg og lik Facebook-siden vår, sånn at du får med deg enda flere tips. Jeg lover deg, de øvelsene jeg deler med deg her er starten, et program som vil gjøre deg bevisst på hvordan du skal komme i gang – og det vil kanskje føles lett og lite, men det er det Sterk Mamma-deltakerne startet med, det er det lille programmet her som har gjort at de har fått de resultatene de ønsket, og nå skal du få det helt gratis. Så last det ned, og ta vare på deg selv – du er helt fantastisk akkurat som du er.

Lag deg selv en fantastisk dag!

 

Marianne