Har du en bekkenbunn som ikke alltid holder tett, slik at når du nyser, hoster, ler, hopper og løfter tungt, så lekker du? Kanskje du til og med kjenner deg litt våt i trusa rett etter at du har vært på toalettet?  

Sterk bekkenbunn – alfa og omega 

Du er ikke alene. I dag skal vi snakke om den kule bekkenbunnen som danner gulvet i kroppen din. Jeg skal gi deg seks bra, enkle, solide triks som funker på meg, på Sterk Mamma-jentene og på flere andre mammaer som jeg har delt lignende innlegg med før.  

Det er så mange som lekker. Så mange som én av tre kvinner lekker, så det å snakke om bekkenbunnen tror jeg at jeg kan gjøre til jeg blir grønn – på samme måte som at du kan knipe i bekkenbunnen din til du blir grønn, om du ikke gjør det riktig og ikke har fokus på de fem tingene som vi nå skal gå gjennom, så du får en bekkenbunn som fungerer. 

For bekkenbunnen din er virkelig alfa og omega i ditt liv. Du trenger den nå, og du trenger den når du blir eldre. Og dessverre blir ikke muskulaturen sterkere, så derfor må du bli sterkere. 

Få ut alt 

Det aller første tipset jeg vil gi for at du skal bli sterkere i bekkenbunnen din, høres kanskje litt rart ut. Det er virkelig ikke å kutte strålen når du sitter på toalettet, men det handler om toalettet. For å kutte strålen kan faktisk bare gjøre vondt verre: Det gjør at du ikke får ut alt, du får bare ut litt, og så er du ferdig.  

Det jeg heller vil at du skal gjøre, er å tisse to – 2 – ganger hver gang du er på toalettet. For når du tisser to ganger, så vil du tømme blæra di. Reis deg gjerne litt opp, vrikk litt på rumpa, og så setter du deg ned og tisser en gang til. Det du gjør da, er at du får ut den første skvulpen, og så den andre, så du får ut alt. 

For det er jo noe med det, at når det fortsatt ligger vann i en bolle og du ikke har fått tømt ut alt, da er sannsynligheten veldig mye høyere for at du lekker. Og ja, med grinete unger, og at det ikke skal luktes eller høres at vi jenter går på toalettet (bare tull og vas), så har vi en tendens til å ikke tisse ferdig, og da er det mange som faktisk får mye plager og lekkasjer.

Veldig enkelt: Begynn å tisse to ganger. 

Slapp av 

Tips nummer to er å begynne å slappe av i bekkenbunnen. For som du har lagt merke til: Når vi er litt stressa og går med litt høye skuldre, kjenner vi at vi blir litt stive i nakken. Noen ganger legger vi ikke helt merke til at vi er der oppe med skuldrene – men når vi har vært der oppe lenge nok og noen sier: Nå kan du slappe av! så kjenner vi hvor deilig det er.  

Det samme er det med bekkenbunnen din. Når du går rundt og er redd for å lekke, så har en del av bekkenbunnen din en tendens til å gå litt i krampe. Og du vet, muskler som er i krampe, muskler som har jobbet veldig lenge og hardt, de orker ikke å jobbe så lenge, og så får du lekkasjene i stedet for. Så bortkasta, spør du meg. Så det å slappe av i alle delene av bekkenbunnen din er superdupermegaviktig!  

Gi deg tid 

Tredje tipset for at du nå skal bli tett og sterk i bekkenbunnen din, er å gi deg tid. Snu speilet litt og tenk at det er datteren din du snakker til. Det er datteren din som skal slutte med bleie. Hva sier du til henne? Hva gjør du? Hvordan oppfører du deg?  

Den tiden du hadde investert i datteren din, det er den tiden du skal investere i deg selv. De motiverende, inspirerende og hjelpende ordene du sier til datteren din, er de ordene du også fortjener å høre. For du er også noens datter – og det er ikke noen forskjell på at du skal få en sterk bekkenbunn og at datteren din skulle fått en sterk bekkenbunn.  

Så invester den tiden, de pengene og de ressursene du trenger for å gjøre det du hadde gjort for henne, også for deg selv. Ja, det tar litt tid. Men når du lærer deg de enkle øvelsene, legger dem oppå en annen hverdagsrutine og får dem inn i livet ditt, vil du ikke tenke over det lenger.  

Jeg gjør bekkenbunnøvelsene når jeg ser på nyhetene, når jeg går og legger meg, og når jeg snakker mye (noe jeg er veldig god til …) – jeg putter bekkenbunnøvelsene oppå der og tenker ikke over det. Jeg tenker ikke at det er noe jeg bør gjøre; jeg bare gjør det. Og sånn kan du også få det, nå som du jobber med din bekkenbunn.  

Hei på deg selv 

Tips nummer fire er viktig: Gi deg selv et stort hjerte.❤️ Vi trenger heiarop👏🏻👏🏻👏🏻, vi trenger motivasjon, vi trenger inspirasjon. Ingen klarer seg uten det. Og ja, vi har veldig lett for å skryte av alle andre, men vet du hva?
Det ene knipet du gjorde i dag kontra det du ikke gjorde i går, er veldig mye bedre!
Du gjorde i hvert fall ett i dag! Og uansett om du gjorde ti i går, så har du fortsatt gjort ett i dag! Og det er helt utrolig. 

Når du kjenner at du virkelig får kontakt, når du husker å tisse to ganger om dagen (som du nå begynner å huske på), når du virkelig kjenner at du klarer å slappe av i hele bekkenbunnen din: Skryt av deg selv! Si: Bra jobbet! Jeg heier på deg!  

Igjen: Snu speilet. Det du hadde sagt til datteren din, det fortjener du også å høre! For du gjør en helt fantastisk jobb. Det er ingenting som er håpløst. Ja, det kan være litt vanskelig, noen får det til lettere, andre bruker litt lenger tid. Men du kan! Og det vet jeg så godt at du kan. Så ha troen på deg selv, hei på deg selv, og gi deg selv et stort kyss 😘😘😘for at du satser på deg

Få med hele bekkenbunnen 

Det siste og viktigste punktet for det å få kontroll på bekkenbunnen din, er å få med deg hele bekkenbunnen, alle delene. For bekkenbunnen er så ekstremt mye mer enn bare å kutte strålen.  

Det å jobbe med bekkenbunnen, det er noe du skulle ha gjort for lenge siden, jeg vet … Men du gjør det nå! Du har fokuset her og nå, og det du gjør nå, kan endre resten av ditt liv. Fordi du velger å gjøre en endring.  

Ta action 

Én ting er at du kan sette deg ned nå og høre at du skal trene hele bekkenbunnen, du skal slappe av, du skal tisse to ganger, du skal ha positivt fokus; og så klikker du deg ut, og så gjør du ingenting. Men det var deg før. For akkurat her og nå har du du bestemt deg for at du skal trene action-muskelen. Du har bestemt deg for at du skal få en muskel som samarbeider med deg, som støtter deg og som gjør de tingene du ønsker, så du kan leve det livet du ønsker. Og da, kjære du, er det én ting du må gjøre: Det er å ta action.  

Du må ta action, du må ta ansvar.

Gjør det lite, gjør det lett, gjør det overkommelig. Start med ett knip.

Start med å bare skjønne hvor bekkenbunnen din er. Bruk alle sansene dine, lek og ha det gøy, sånn at kroppen din er på lag med deg. Vanskeligere er det ikke. Og det er kanskje bare de enkle seks triksene som skal til for at du skal få en tett bekkenbunn.  

Er du klar? 

Lite, lett og fokusert, men riktig, gitt med kjærlighet og omsorg til deg selv. Jeg vet i hvert fall at jeg heier på deg – og jeg vet du kan, fordi du nå tar action, du implementerer og gjør det du trenger for deg i din hverdag. 

Jeg heier på deg! Del med meg i kommentarfeltet: 

Jeg er klar! som ditt første action-steg, og bli med så du kan lære enda mer. 

Klem Marianne