Jeg har lyst til å dele med deg hvordan jeg starter dagen min og hva som gjør at jeg kan leve mer her og nå i nuet, få med mer av de tingene jeg setter pris på, og ha det enda bedre. Jeg har lyst til å dele det med deg fordi det har gjort en så stor endring for meg på hvordan jeg opplever dagene – og så kan du ta en avgjørelse på om dette er noe som du har lyst til å prøve – eller om dette ikke er for deg.

Jeg har en måte å starte dagen på som gjør en stor forskjell for meg og mitt liv, og jeg har veldig troa på det. Derfor har jeg så lyst til å dele det med deg – for det er så utrolig enkelt!

Takknemlighet for det du har

Det aller første jeg starter dagen min med, er takknemlighet. Jeg velger alltid å starte dagen min med tre ting jeg er takknemlig for. Det kan være store ting, det kan være små ting. Det kan være de fantastiske kundene jeg får jobbe med, det kan være at jeg har en jobb å gå til som jeg elsker – men det kan også være at dyna var så vanvittig deilig da jeg skulle stå opp, så jeg egentlig ikke hadde lyst til å stå opp. Det kan være at det å stå opp klokka 5 om morgenen er veldig deilig, for da har vi en rolig stund der ingenting annet skjer, der vi som bor i huset kan ha et tett og nært forhold. Den tiden der vi kan sitte under et pledd og kose oss, se litt barne-TV, spille et spill sammen og bare være.

Så finn dine tre ting som er bra for deg og som du er takknemlig for.

Det er jo det vi har allerede – men det vi fokuserer på, får vi mer av. Så ved å fokusere på tingene vi er takknemlige for, vil vi få mer av det.

Fokus på det du vil ha

Men fordi det er lettere å fokusere og vite hvor du skal ved at du har en retning du skal gå, vil jeg også anbefale deg å ha tre ting som skal til for at denne dagen skal bli bra. For hvis du vet hvor du skal på kjøretur, er det lett å komme dit. Har du ikke peiling, så er du ute og surrer rundt.

For eksempel: Jeg skal få en ukjent til å smile. Jeg skal sitte med barnet mitt på fanget og kose og se på barne-TV. Jeg vil ha den gode samtalen med mannen min. Jeg vil drikke en varm kopp te.

Ved at du fokuserer på store og små ting som du ønsker, og som er mulig å utrette i løpet av dagen, så er det mye lettere for deg å vite hvordan du skal komme dit. Og når du får gjort de tingene du ønsker, så føles det godt. Og når det føles godt, så kommer til det å gi deg en medfart som skyter av gårde, og da får du enda mer av det.

Store ting og små ting – finn det som du ønsker i din hverdag. Kanskje det er å gå på badet og ta en dusj alene, uten å ha noen som står og hamrer utenfor dusjdøra. Når du vet at du vil ha det, så er det lettere for deg å spørre mannen din om han kan ta ungene, det er lettere for deg å prioritere det når de sover – du finner løsninger.

Hvem må du være?

Tre ting som du er takknemlig for, og tre ting som du ønsker å få utrettet i løpet av en dag. Og så vil jeg anbefale deg å bestemme deg for en siste ting – og det er hvem du må være for å få de tingene. For tro meg: Det blir ikke mye kos og stillesitting foran den TV-en hvis du er hyperstressa og skal få gjort alt hjemme også. Så da må du kanskje bestemme deg for at «jeg skal være den mammaen som har tid og som ber om tid» – finn din vei. Ved at du bestemmer deg for hvem du vil være, så er det også mye lettere å få det.

Hvordan ble dagen?

Jeg elsker denne måten å starte dagen min på – og gjerne evaluere på slutten av dagen, og sjekke hvordan det var. Og jeg merker at jeg får veldig mye mer av det som jeg vil ha. Jeg får faktisk stort sett det meste jeg vil ha. For noen ganger merker jeg at det var ikke så viktig likevel, og det var derfor jeg ikke fikk det, for jeg hadde det ikke på fokuslista mi. Andre dager skjer det noe så jeg ikke fikk det den dagen, men da kan jeg bare justere og gjøre om, så får jeg det i morgen.

Test dette, du også. Og har du en annen måte å starte dagene dine på som du kjenner er helt fantastisk, så vil jeg gjerne lære det. For jeg syns det er så utrolig gøy å kopiere andres strategier og ideer. Så del med meg i kommentarfeltet hvordan du starter dagen din, så kanskje jeg kan legge til litt og få det enda bedre i morgen.

Uansett: Lag deg selv en fantastisk dag. Du er helt perfekt akkurat som du er!

Marianne