I dag skal du få lære et genialt triks som barn gjør – for det er en stor forskjell mellom et barn og en voksen. Og det barna gjør er bare så magisk, så fantastisk, og det tar dem til nye høyder hver eneste dag:

De kan fordi de tror de kan

 «Jeg kan alt! Jeg kan!»

Du har hørt det, ikke sant? De tror at de kan. Og så er det skrytet og motivasjonen de får hver eneste dag. De to tingene tar barna til nye høyder og gjør at de når sine mål raskere enn svint.

Det er derfor de klarer å klatre ut av den sprinkelsenga, og det er derfor de kommer seg opp i den sofaen, selv om sofaen rekker dem til langt oppunder haka. De kan fordi de tror de kan. De har satt seg et mål, de har satt det på agendaen, de øver, de feiler, de øver igjen – og vipps! så har de «naila» den tingen, også. 

Du kan, du også!

Det å ha troen på at vi kan noe, gjør en enormt stor forskjell. Det å våge å manifestere og si det vi ønsker, vil og drømmer om, gjør at planen automatisk blir lagt: at vi automatisk gjør de små tingene som skal til for å nå det målet. For du kan oppnå alt det du drømmer om, alt det du ønsker, fordi du nå våger å sette det på agendaen. Fordi du nå er klar til å oppnå det. «Jeg kan!» «Jeg vil selv!» Bruk de ordene, du også! For ja, du kan! Du kan oppnå det.

Du fortjener også skryt

Og når du nå i tillegg bruker det andre trikset, med motivasjon og ros, så vil du også komme dit. For du vet, du har lagt merke til at når barnet ditt endelig klarte å holde den pennen og lage den krusedullen: «Wow! Så fin tegning!» Hvis du hadde laget den krusedullen, hadde du kanskje ikke gitt deg like mye skryt. 

Men det fortjener du! For du skryter av barna dine for hvert eneste steg. Du skryter av barna dine når de går på trynet og reiser seg opp og prøver igjen. Du skryter av barna dine når de setter seg i læringsmodus og de øver. Du skryter av barna dine når de får det til. Du viser dem at det er mulig. Du heier på dem, du motiverer dem, du sparker dem litt bak, du klapper dem på skulderen, du løfter dem opp og forteller dem: Alt er mulig – og du er på riktig vei! Og det er du, også.

Når skrøt du sist av deg selv?

Men når ga du deg selv sist skryt for det du gjorde bra? For den ene knipeøvelsen du gjorde. Nei du gjorde kanskje ikke de, men du gjorde den ene. Og wow! Én knipeøvelse er mer enn ingen, er det ikke? Når skrøt du sist av deg selv når du klarte å holde igjen når du nøys? Når du kjente at magemusklene dine samarbeidet med deg når du snakket, når du pustet, når du løftet? Når sa du: «Hey girl, you’re lookin’ good!» inn i speilet?

Du fortjener all den rosen som du gir til barna dine. Og du er verdens flinkeste motivator. Sett opp speilet og se deg inn i det speilet. Titt inn og si: «Hei! Jeg er også så flink!». Og fortell deg selv det: «Dødsbra jobba! Nå øvde du! Nå har du lært! I morgen vil du være enda bedre fordi du tar med deg den lærdommen du fikk i dag og vokser inn i den.»

Skryt av deg selv i dag

Det å vite at du kan, det å ha et mål og en retning på hva du ønsker og drømmer om, og det å gå for det og å ha motivasjonen, skrytet og rosen med deg – jeg lover deg, du kan komme til et helt nytt nivå i dag, i morgen, om en uke, om et år.

Men er det uvant? Ja. Vi er veldig flinke til å skryte av hverandre – men det er litt vanskelig å ta imot skryt, og også litt vanskelig å skryte av seg selv. Så derfor, kjære du, har jeg lyst til å utfordre deg litt i dag, med at du nå, i kommentarfeltet under, skal skrive en ting du er stolt over. Eller flere. Men minst én ting. Skriv gjerne hundre …

Skryt av valget ditt

For du har gjort mye bra i dag – har du ikke? Den innsatsen du har lagt inn, den godheten du har vist: Gi deg selv skryt for det. Gi deg selv skryt for at du valgte å sitte i sofaen og ha barnet ditt inntil deg og la dem få kjenne på din omsorg og kjærlighet. Det var det riktige valget i dag, i stedet for å gå og trene – var det ikke?

Gi deg selv ros, gi deg selv motivasjon, gi deg selv skryt. Ikke vent, start i dag. Del en ting du er stolt over. En ting som du kan rose deg selv for i dag. Nå, her, i kommentarfeltet under.

Skryt av deg selv hver dag

Gjør det hver dag, like ofte som det du gjør med barna. Ikke vent til om en måned. Du heier på barnet ditt hele veien, fra stadiet der de ligger og kaver med beina opp, til den dagen de sykler. Du venter ikke til den dagen de sykler – du gjør noe hver eneste dag, gjør du ikke? Du gjør det fordi du vet at det funker. Og det funker på deg, også!

Jeg heier på deg!

Øv på å gi deg selv ros og skryt – start nå, del minst en ting, så mange du vil, så mange du kjenner at du ønsker, at du trenger. Del i kommentarfeltet, og jeg kommer og heier på deg. For du kan oppnå alt det du drømmer om, alt det du ønsker, fordi du vet du kan og fordi du løfter deg selv opp ved å rose og skryte av deg selv.

Du kan!