Da du ble mamma, merket du kanskje at kroppen din endret seg ganske mye. Og det er greit – så lenge den funker, spør du meg. Jeg personlig er ikke veldig opptatt av hvordan kroppen ser ut – jeg er opptatt av hvordan den funker.

Ikke godta en kropp som ikke funker

Som naprapat og som trener for mammakropper som skal funke, blir jeg veldig lei meg når jeg ser at det er så mange mammaer som trener helt feil: fordi de ikke har fått nok informasjon, fordi de ikke har lært seg hva som skal gjøres, og fordi mange trenere gir feil informasjon fordi de rett og slett ikke har satt seg godt nok inn i mammakroppen. Og så blir mange mammaer gående og tenke: Hm. Sånn er det bare, mammakroppen min har enerett – jeg skal vel bare tisse på meg, jeg får vel bare bruke truseinnlegg, jeg får vel bare bruke litt store gensere, og så får jeg dårlig holdning – ja, jeg får bare gå og få behandling, da … gang på gang på gang … fordi jeg har vondt, og nei, det er ikke så bra.

Men vet du hva? Du skal ikke trenge å ha det sånn. Du skal rett og slett drite i det å ha en kropp som ikke funker. Du skal ha en kropp som lar deg gjøre de tingene du ønsker!

 

Bekkenbunn og mage – roten til alt vondt?

Ta for eksempel bekkenbunnen din: Du skal kunne le med venninner, og du skal ikke tisse på deg når du nyser det første nyset, og heller ikke det 20. nyset. Bekkenbunnen din skal være sterk nok. Du skal heller ikke være redd for at prompen skal sige ut og den vonde lukta kommer. Bekkenbunnen din skal støtte deg opp og være tett og solid. Det skal ikke være noe press, det skal ikke være lekkasjer, det skal ikke være promping.

Og hvis vi går litt høyere opp, til magen: La kiloene være kilo – men den magen skal funke. Og har du en mage som går utover når du spenner den, i stedet for innover? Har du en mage som blir hengende som en hengekøye når du bøyer deg framover? Da må du gjøre noe. For når magen går utover og henger som en hengekøye, og den er som en slapp geleaktig greie som ikke lystrer, er det den som er med på å gjøre bekkenet svakt. Og det er også den som er med på å gi deg plager – du vet den stive ryggen, du kjenner det stikker, brenner og er irriterende, du føler deg som en gammel kjerring. Når du skal reise deg opp fra gulvet gjør det vondt, og du må stå litt med rumpa ut før du klarer å begynne å gå. Det er fordi magen ikke samarbeider.

Og det forplanter seg ofte oppover. Når det der nede ikke funker, tar du ut mer belastning oppe i skuldrene og nakken. Og så kommer dere til klinikken, og jeg må massere, trykke og tøye. Den stive nakken, hodepinen, strålingen ut i armene – det kommer fordi ting forplanter seg oppover. Men du skal ikke ha de smertene. Mammaer som går rundt og sier: Ja, ja, sånn er det bare, jeg kan ikke hoppe på trampoline, jeg kan ikke gå så langt, jeg kan ikke bære barna mine, jeg kan ikke løfte dem, for da får jeg vondt – SLUTT!

Du skal ha en kropp som funker!

Du må lære deg å trene riktig – og det er ingen grunn til å vente

Og da vet jeg at det er veldig mange av dere som er usikre på hva dere skal trene. Jeg vet også, og har sett, at det er så mange som har gått til PT-er, og så trener de til de møter veggen – de kommer ikke lenger, det ble ikke bedre resultater. Og det er fordi øvelsene ikke er lagt opp til en mammakropp. For da vi gikk gravide, skjedde det mange endringer, og vi bruker kroppen vår på en helt annen måte. Derfor må vi ta visse steg for at vi skal få den sterke, tette, solide mammakroppen som tillater oss å leve det livet vi ønsker.
Ta de fem stegene her, så du slipper å gå på den samme smellen som jeg gjorde. For uansett om barnet ditt er 1 dag, 1 år, 25 år – det har ingenting å si.

Mammakroppen din skal funke, uansett hvor gamle barna dine er, og jeg skal hjelpe deg med de fem stegene.

Har du ikke fått trent den opp før, så må du trene den opp nå. Du kan jo vente – men hvorfor skal du vente når du har en kropp som ikke funker? Hvorfor skal du vente med å få en kropp som tillater deg å leve det livet du ønsker? Le med venninner, hoppe på trampoline, gå turer i skogen, ha energi, føle deg sexy – hvorfor skal du vente?

Meld deg på foredrag – få en solid mammakropp!

Jeg skal dele de fem stegene, tre øvelser du bør ta, tre øvelser du ikke skal ta, og en del annet godt stoff – alt dette skal jeg dele med deg, og jeg har satt opp et foredrag så jeg får delt all informasjonen på én gang til deg. Du kommer til å elske det. Og noen av de som allerede har lært noe av det jeg skal dele i dette foredraget, de sier: Herregud, hvorfor er det ingen som har fortalt meg dette før? Dette er jo opplysninger som alle mammaer skulle hatt rett til å vite!
Nå skal du også få det.

Foredraget er på søndag. Klikk her for å melde deg på, og så får du en lenke.
Trykk på lenken, last ned zoom – helt gratis, helt trygt. Når du har trykket på den kan du sende meg spørsmål, og jeg kan hjelpe deg og guide deg slik at du får en sterk, tett og solid mammakropp som lar deg leve det livet du ønsker.

Blir du med?

Skriv JA i kommentarfeltet og gå inn her, slik at du får lenken du trenger for å få være med på foredraget.

Jeg gleder meg vanvittig mye til å ha deg med – sees på søndag!

Marianne