Det å knipe i bekkenet er helt, helt unødvendig. Det å knipe gir ingen effekt, det gjør deg ikke noe bedre, og veldig mange plager kommer faktisk av at du kniper. I alle fall om du kniper feil. Og det er det veldig mange av mødrene som kommer inn her på klinikken som gjør. De har knepet og de har knepet, de har prøvd og de har prøvd, de har gjort som de fikk beskjed om på sykehuset: nemlig å knipe. For alle skal knipe. Men vet du hva? Det funker ikke, det gjør faktisk at det blir enda verre – når du kniper feil.

Knip lite, lett og fokusert – inne i bekkenet

Musklene på innsiden av låret, på utsiden av hofta, bak i rumpa og høyt oppe ved ribbeina oppe i magen skal nemlig ikke brukes. Det skal ikke synes i det hele tatt når du jobber med bekkenet. Bekkenøvelsene skal skje inne i bekkenet. Men det er veldig få kvinner det faktisk gjør det på. De aller fleste mammaene som kommer hit på klinikken kniper altfor iherdig. Dere tar i hardt, og når dere skal ta i så hardt, så blir det bare feil. Og den feilen følger med dere og gjør at det bare blir tullball, null effekt, masse negative tanker om at ikke noe blir bedre og at lekkasjene er der, urinen lekker, prompen siger ut i tide og utide – og smertene, de ble ikke noe bedre.

Men kniper du riktig, så får du utrolig rask effekt. Det handler bare om å knipe lite, lett og fokusert, og det handler om å bruke hele bekkenet, hele det flotte hjertet som du har inne i bekkenet. Mellom sitteknutene, bak ved halebeinet, foran ved urinrøret – hele det fine hjertet må du bruke for å få kontakt. Ikke den rompa, ikke de lårene – smertene på innsiden av lårene kom nemlig fordi at du brukte de musklene på innsiden av lårene, og det var jo ikke de vi skulle bruke når vi skulle knipe! Du skal få bruke dem etter hvert, men du er nødt til å kunne jobbe med bekkenet først, før du skal kunne jobbe med de andre musklene.

Click here to subscribe

Alt må starte i bekkenet – kroppens gulv

Jeg har laget tre gratisvideoer som du kan laste ned her på Mammaklinikken. Du kan laste dem ned, og så kan du gå gjennom dem – tre videoer med gode instruksjoner på hvordan du skal få bort den rompa og de lårene og få det bekkenet. For bekkenet, det er gulvet i kroppen din. Bekkenet er den viktigste muskelen å trene, spør du meg. Det er der du må starte. Og starter du ikke med bekkenet, tar du alt mulig annet først, så kommer ikke resultatene heller. For styrken din vil bli så utrolig mye bedre når bekkenet ditt er på. Smertene dine vil bli veldig mye mindre så fort bekkenet ditt er på. Lekkasjene dine, framfallet ditt, den rare følelsen i underlivet – alt dette blir veldig fort veldig mye bedre om man jobber riktig.

Hjernen må kobles på – bruk tid!

Men, kjære deg, husk at du er ikke supersterk. Du må bruke tid på å få tilbake styrken din. Du må bruke tid til å finne musklene. For visste du at hjernen din skrur av kontakten med bekkenet og magen under svangerskapet? Visste du at du må skru den på igjen selv, fordi den ikke alltid går på automatikk? Det som en gang gikk på automatikk, det går ikke lenger på automatikk. Derfor må du få skrudd den på.

For du vet at når du sitter og tøyer i nakken, så er det litt godt i en liten periode, og så kjenner du at det er greit å få rettet opp det hodet igjen. Og det samme skjer under svangerskapet: Når magen og bekkenbunnen din blir tøyd, så skrur hjernen din av kontakten fordi det er greit at det blir tøyd, og det skal bli tøyd i mange måneder. Men når du har født, så kommer den ikke på helt av seg selv.

Riktig trening = bedre stabilitet

Så derfor må du begynne, så lett som bare det, å tenke på bekkenbunnen først, og du vil ikke kjenne de store løftene opp helt til å begynne med. Men trener du bekken og mage riktig, trener du bekken og mage fokusert, vil du få mye bedre stabilitet i hofter, innside av lår og korsrygg. Jeg har hatt så mange pasienter her inne på klinikken som har blitt bedre av akkurat disse plagene fordi de har trent fokusert. De har trent om kroppen, de har lært å bruke kroppen sin på riktig måte, og ikke drive å kompensere hele tiden. Og akkurat denne effekten kan du også få når du begynner å jobbe med bekkenbunnen din – lite, lett og fokusert – så kommer bekkenbunnen din på plass, og du får den effekten du trenger på din bekkenbunn – og så blir magen din flatere også, faktisk. Og det er jo ikke så dumt!

Click here to subscribe

Så gå her og begynner med de øvelsene der. Jeg vet du kommer til å bli veldig, veldig fornøyd, og du kommer til å få raskere resultater. Og skulle det være noe du lurer på, så vet du hvor du finner meg! Bare send meg melding på Facebook eller en liten mail, så skal jeg hjelpe deg.

Klem Marianne