En av de aller vanligste årsakene til at mammaer ikke får trent, er denne: 

Jeg har ikke tid. 
Jeg har ikke tid til å trene!
Dagene går så fort, jeg skulle hatt flere timer i døgnet, jeg får ikke trent.   

Da er det én ting å gjøre:
1) Se 
 kravene du har til hva du skal trene
 2) se  hva du kan bytte ut. For ja, du  kanskje bytte ut Netflix, og ja, du  kanskje omdefinere hva som skal til for at du skal trene – eller for å kunne si at du har trent. 

10 minutter er det som skal til 

Hjemme hos oss har vi både en liten ball, en rund strikk, en lang strikk og manualer. Og det er det eneste treningsutstyret som også Sterk Mamma-jentene bruker når vi trener sammen i Sterk Mamma. Og det som er så genialt, er at disse tingene oppbevarer jeg der jeg er. Våre ligger fortsatt i lekekassa.  

Det som også er genialt, er at da kan du trene når du lager mat, du kan trene når ungene ser på barne-tv, du kan trene når ungene leker med deg, du kan ta en 5-minutter i sengen før du står opp eller på badet før du går og legger deg – for har du ti minutter, så vet jeg at du kan få helt rå resultater.  

Du har lyst  et bra liv! 

Helt rå resultater kan du få, på ti minutter hver eneste dag. Om du gjør de riktige øvelsene på den riktige måten. Trener du for hardt, for tidlig og med feil øvelser, kan du få det helt motsatte. Da er det kanskje du som ender opp på behandlingsbenken min. Men den behandlingsbenken kan du også ende opp på om du ikke gjør noen ting.  

For det å bruke kroppen er det aller viktigste for at vi skal oppnå de resultatene vi ønsker. Og jeg føler på meg at du har lyst til å være både tett, sterk og smertefri. Du har lyst til å være en aktiv mamma, du har lyst til å være mamma som har energi og som kjenner at dette er et bra liv! 

Snik øvelsene inn i hverdagen 

Når du kjører for eksempel armer – biceps, triceps, skuldre, mellom skulderbladene – så kan du gjøre det på ti minutter. Og neste dag kan du trene magen og ryggen – noe som veldig mange mammaer ønsker; de ønsker å være sterke, men kjenner at core-stabiliteten er litt dårlig. De føler seg litt ustabile og har dårlig balanse; de står og henger på hofta og har vondt og er trøtte i korsryggen. Da er det mange som vil trene bekken, mage og rygg. Det er også øvelser som du kan snike inn i hverdagen din – du kan ta én øvelse her, én øvelse der, eller ti minutter trening.  

Hva prioriterer du? 

Uansett hvor hektisk du har det, så har du ti minutter. Jeg vet det. Det som er, er at du kanskje bruker grunnen «jeg har ikke tid» fordi du ikke vil bruke tid.

Ikke alle, men de aller fleste av oss, har noen som kan stille opp og passe barnet vårt. Vi har en babycall, vi har barn som sover – men noen ganger velger vi å prioritere noe annet. Du valgte å prioritere å sitte der og vente på at barnet skulle sove, i stedet for å la mannen hjelpe deg. Du valgte kanskje å rydde av det spisebordet i stedet for å ta de ti minuttene med trening først.  

Hvorfor skal du trene? 

Det er veldig viktig å huske på hvorfor du skal gjøre det; hva det vil gi deg i det lange løp. Jeg lover deg, jeg syns den sofaen er vanvittig varm og deilig og digg å sitte i på kvelden, jeg også. Men jeg vet at når jeg har fått frisk luft, og når jeg har fått litt fysisk aktivitet hver eneste dag, så har jeg så veldig mye mer energi neste dag. Jeg vet at jeg føler meg bedre, både fysisk og psykisk, når jeg har fått brukt kroppen min – og jeg tror det er sånn for deg, også.  

For vi bruker vanvittig mange timer av livet vårt på å gå rundt og kjenne på ting som ikke funker, på det å kjenne seg sliten, på å ha vondt, på å være redd. Og ved at du bytter om og heller sier: OK, nå skal jeg sette av disse ti minuttene, for jeg har ti minutter (og da får du mer enn nok, det er faktisk 70 minutter i uka), så vil du få noen helt rå resultater.  

Begynn ! 

Er du klar for å ta ti minutter med trening? Jeg legger noen øvelser til deg her, og så kan du begynne med dem nå. Ti minutter. Om det så er fem minutter, da – det har du! Jeg vet det. For du har tid. Du har fem minutter til deg selv? 

Yes, det har du – fordi du vil, du ønsker, du vet du trenger det, og du har lyst til å oppnå de resultatene du får når du gjør det.  

Så begynn , i dag!

Skriv «Ja!» i kommentarfeltet, last ned øvelsene – og så begynner du i dag.
Ingen flere unnskyldninger, dropp det – dette er tiden du skal investere i deg selv.

Klem, Marianne