Visste du at én av tre kvinner som er 35 år sliter med lekkasje før eller siden? Når de hopper, når de ler, når de løper, når de bærer tungt.
Er du en av disse?

Lekkasje – kroppens røde flagg

Har du tenkt over at lekkasjene er kroppens røde flagg? Kroppen prøver å fortelle deg noe. Den prøver å fortelle deg at det er noe som ikke fungerer. Den vil at du ikke skal gjøre akkurat det du holder på med nå. Kjenner du at du får lekkasje når du løper, når du er på boot camp eller når du løfter tungt? Da skal du kanskje unngå akkurat disse øvelsene. Det er ikke øvelser for deg akkurat nå. For først må du få bygd opp kroppen din innenfra. Bygger du ikke opp kroppen din innenfra, vil problemene vedvare eller bli større.

Ikke ta snarveiene – begynn med fundamentet

Jeg vet du vil tilbake. Jeg vet at du vil få kontroll på kroppen din. Jeg vet at du vil miste vekt, og at du vil komme i bedre form. Men du kan ikke ta snarveiene. Du må begynne med grunnen, stabiliteten, fundamentet i kroppen din. Ved å bli bevisst på hvordan du og din kropp funker, vil du få mindre frustrasjon, du vil få mer kontroll på hvordan kroppen din fungerer, og øvelsene vil fungere.

Bekkenbunnen din er et kompleks. Det er bygd opp av nerver, muskler og leddbånd. Alt dette må fungere sammen for at bekkenbunnen skal bli tett og for at den skal fungere. Den kan verken være for stram eller for slakk. Det at du lekker når du løfter tungt, når du f.eks. skal løfte opp barnet ditt, er tegn på at magen din ikke samarbeider med bekkenbunnen din. For når du tar et tungt løft, er det som om du har en ballong på magen, og når det innvendige presset. Det å ta i og lagde den innvendig stabiliteten ikke klarer å holde igjen, da kommer lekkasjene.

De aller fleste kvinner kniper dessverre feil. Du må passe på at du får med deg hele bekkenbunnen og at du binder den sammen med rumpa og lårene. Hvordan du står påvirker også din holdning. Stå rett, ha en rett linje, og bruk kroppen din på en riktig måte, så er det lettere å finne bekkenbunnen din.
For at kroppen og bekkenbunnen din skal fungere optimalt, er du nødt til å trene bekkenbunnen, magen og hele kroppen sammen, for alt er et stort stykke samarbeid. Men du må begynne med det viktigste, du må begynne med grunnen, fundamentet i kroppen.

Vil du ha 3 videoer med øvelser som fungerer?
Click here to subscribe