I 9 måneder har magen din vært hjemmet til et eller flere barn. I 9 måneder blir den strekt og tøyd på slik at barnet skal få plass. Plutselig en dag er barnet født og det blir «tomt» inne i magen. Barnet har forlatt sin hule og magen etterlates som en slapp strikk.
Hva nå?

Støtte og stabilitet?

Har magen, ryggen og bekkenet ditt den støtten de trenger?

Magen er skudd av.

9 måneder har magen din blitt strekt ut for å lage plass til nurket. Jammen meg godt at hjernen skrur litt av. Det er ikke så deilig å kjenne at det strekker så mye. Eller hadde du orket at noen sto og tøyde i musklene dine konstant i 9 måneder?
Har du for eksempel testet om hva som skjer med magen din når du spenner den? Går den inn eller ut? Hva skjer når du tar en sit-up? Blir magen din flat og hard eller buler den ut?
For veldig mange kvinner som har fått barn går magen ut når de gjør de to testene over. Dette er fordi hjernen sender signaler om at du må strekke på de rette magemusklene for at de skal klare å få tak i hverandre. Det er bare det at vi forventer at strikken skal gå tilbake på 1-2-3. Det gjør den dessverre ikke. Mange kvinner trenger hjelp og veiledning for å få hjernen til å sku på de dype magemusklene igjen. Det er det vi hjelper deg med under mammamagetimene våre. Men har du liten eller dårlig kontroll kan magebeltet AbHealer blir din venn på veien.

Diastase.

Når du går gravid vokser magen din og blir stadig større. De rette magemusklene går til siden for å lage plass til barnet ditt. Mellom de rette magemusklene finner du et bindevev som er som en tyggis mellom to fingre. Når dette bindevevet tøyes ut og svekkes presses bukhinnen ut mellom magemusklene. Det strekkes og det strekkes og for noen så ryker «tyggisen»/ bindevevet slik at du får en diastase. Har du diastase er det viktig å prøve å holde bindevevet mellom de rette magemusklene sammen slik at det får lov å gro.
Da er AbHealer og mammamagetrening dine venner 🙂

Magebeltet AbHealer

AbHealer et er magebelte som avlaster bålen når musklene er uttøyde. AbHealer ses som en makanisk støtte som hjelper med å øke buktrykket når man har liten kontoll på magen. Magebeltet skal ikke brukes som en erstatning for trening av de dype magemusklene, men som en støtte på veien.

Magebeletet AbHealer:
– støtter og avlaster mage og ryggmusklene
– hjelper til å holde samme de uttøyde strukturene i magen
– minner de dype magemusklene på at de må aktiviseres

Rett etter at du har født barn kan du godt bruke dette magebeltet hele døgnet. Etterhvert som du får mer kontroll over de dype magemusklene kan du gradvis bruke det mindre. Det er da smart å bruke det mindre på morgenen/ formiddagen når hjernen og nervene er pigge. Når du er sliten eller du skal utføre tynge løft bør magebeltet brukes.
Mange av mine pasienter som har oppnådd relativt god kontroll velger fortsatt å bruke det når de skal trene, løfte tungt, bære vogner/bilseter mm.

Ta vare på din mammakropp!

Har du spørsmål eller ønsker du å prøve en AbHealer?
Ønsker du en time med mammamagetrening slik at du kan få tilbake kontrollen over kroppen din og leve det livet du ønsker?
Vi er her for deg!

Uansett få våre gratis mammamagetips i din e-post – få de nå!

Mammamageklem fra Marianne