Hvordan er den, hvordan lever den – og hvordan samarbeider den med deg?

Både du og jeg har en mage. Vi har alle en mage. Og har du født barn, så har du en mammamage. En mammamage, det er bare en mage som har født et barn. Magemusklene dras ut, det gjør de på både deg og meg. Men hva som skjer etterpå, er litt ulikt.

Sjekk magen din!

Hos noen av oss får vi det «søkket» ned på midten. Det som noen kaller et søkk, noen kaller det et hull, noen kaller det kløft, og noen kaller det «en ekkel greie man ikke orker å stappe fingrene ned i fordi det er så rart …». Og det kalles diastase.

Det å vite hva man har å jobbe med på magen, er viktig for at man skal vite hvordan man skal jobbe med øvelser, og for at man skal kunne se progresjon. Og progresjon er viktig, for når vi ser progresjon, så vet vi også at vi har gjort noe riktig. Vi får følelsen av lyst til å gjøre noe mer. Så: Sjekk magen din!

Noen får det såkalte søkket. Andre får en mage som bare henger og slenger og lever sitt eget lille liv. Så når vi bøyer oss fram, detter magen ut og støtter oss ikke opp i det hele tatt. Ikke veldig rart, med tanke på at magen din har vært veldig stor, og så forlater ungen magen, så alle musklene bare henger slapt rundt etterpå. Det gir ikke veldig gode resultater for ryggen, nakken og holdningen din, så det å jobbe med magen din har mye å si for de smertene vi har bak.

Du trenger riktige øvelser

Men det er jo noen øvelser som er veldig klassiske, som vi trener spesielt mye på treningssenter, men som jeg ikke ser noen effekt av i hverdagen. Det å gjøre de riktige øvelsene, de øvelsene som gir effekt i din hverdag, de som gjør at du kan bruke bekkenbunnen og magen sammen med deg i din hverdag – det er de mageøvelsene du trenger.

Situps? Jeg ser ikke noen effekt i hvorfor du skal gjøre det. Mens derimot det å kunne stå og bære barnet ditt uten å plassere ungen på magen: Gull verdt! Det trenger du hele tiden. Så det å da få magen din til å støtte deg opp og holde deg oppe, kanskje få kontroll og få lukket diastasen din, få bekkenbunnen din koblet opp til magemusklene dine, der du også får tak i den nederste delen, innunder navlen – det er så bra!

Du kan trene riktig når som helst

Å trene magen riktig kan du gjøre når som helst i hverdagen din. Du trenger ikke å sette av masse tid. Jeg sitter og gjør det når jeg snakker med deg i videoen; du kan gjøre det når du sitter på kontoret; du kan gjøre det når du tar oppvasken; du kan gjøre det når du leker med barna – for bekkenet og magen jobber du med hele tiden.

Bli tett, sterk og smertefri!

Akkurat dette skal jeg snakke masse om på søndag. Da setter jeg opp en workshop som jeg har lyst til å ha deg med på. For jeg har lyst til at du skal forstå hvordan alt henger sammen. Hvordan foten din, hånda di, ryggen din, magen din, bekkenet ditt – hvordan kroppen din rett og slett samarbeider! Slik at du kan leve det livet du ønsker – med en tett, sterk og smertefri kropp.

Meld deg på workshop

Det er på nett, klokka 20 – jeg vet at du trenger det, og jeg skulle ønske at noen hadde fortalt meg dette da jeg hadde født. Så meld deg på og bli med, så skal vi jobbe masse med dette – slik at du får kontroll på det søkket og hullet, og så du får magen til å samarbeide med deg og ikke bare henger der som en slapp strikk – også den delen under navlen.

Og så skal du få noen geniale øvelser av meg som du kan begynne å gjøre allerede i dag. For du fortjener å fungere, og du har tid til å gjøre disse øvelsene. Jeg gleder meg skikkelig masse til å ha deg med, så meld deg på: mammaklinikken.no/mamma – så sees vi på søndag.

Marianne