I dag skal vi snakke om noe som er litt vanskelig, men som er utrolig effektivt når du bare gjør noe med det. Og det er å sette seg realistiske mål – men også å våge å drømme stort nok. For det å både drømme stort nok, drømme det store bildet, samtidig som man setter seg realistiske mål, er for mange ganske vanskelig.

Det hadde vært deilig …

Hvis vi skal relatere dette til mammakroppen, så tenker vi ofte: Det hadde vært deilig – men kroppen min har endret seg. Sånn er det bare. Det hadde vært deilig å aldri ha vondt i ryggen, aldri være stiv i nakken, ha den fine holdningen, komme inn i den fine kjolen, kunne le uten å bruke truseinnlegg. Det hadde vært gøy å være den superspreke mammaen som tar med barna ut i sykkelvogn, ut i skogen og går lange turer, være sånn friskus som har lyst til, og kan, være med barna og gå på skøyter, gå på ski, hoppe på trampoline, leke sisten, bære dem masse, rydde hele huset, ha energi som bare bobler …

… men det kan nok ikke jeg …

Har du tenkt sånn? At det hadde vært deilig? Og har du likevel tenkt: Men det kan nok ikke jeg. Det blir nok for mye for meg.

I’ve been there, I’ve done that. Men vet du hva? Vi overvurderer hvor mye vi får gjort i løpet av en dag. Og det er det som stopper oss fra å ha den store drømmen, våge å drømme de store, fantastiske tingene vi aldri trodde at skulle bli mulig. For vi lager en to do-liste med altfor mange ting å gjøre, og så kommer vi bare en brøkdel ned på lista vår, og så tenker vi: Nei da, jeg klarte det ikke i dag, heller – det gikk ikke i dag, heller. Har du kjent på den følelsen? Der du skulle ønske at du hadde flere timer i døgnet, men tiden din strekker ikke til? I know. Been there, done that.

Drøm deg et år fram i tid – og ikke undervurder hva du kan få til

Vi har en tendens til å overvurdere hva vi får gjort på én dag. Men vi har også (og jeg tør å si vi, for jeg kjenner veldig mange som gjør det, og jeg beklager hvis det ikke gjelder deg) en tendens til å undervurdere det vi får gjort i løpet av et år. Og nå skal du få drømme litt framover. Drømme litt om hvor du er om et år. Hva vil du ha om et år? For når du har drømt og sett hva du vil ha om et år –kanskje de tingene jeg nevnte i sted, om å kunne løpe, være aktiv, være glad, ha energi og orke å være sammen med barna – og så bryter du det ned i passe små porsjoner, litt her og litt der; det er da resultatene kommer.

Litt her, litt der

Dette har jeg sett så mye på deltakerne jeg har i Sterk Mamma, og jeg kan også se det på meg selv. Vi ser for oss alt vi skal få til, og vi vet ikke helt hvor vi skal begynne – og så blir det litt mye. Men når vi tar litt her, litt der, litt her, litt der – så blir det mye til sammen. Det er som om du skal putte en og en penn opp i en pennekopp – den blir fort veldig full. Og sånn er det med kroppene våre også. Ved å legge til små lag, litt her og litt der, så får du den kroppen du ønsker tilbake.

5-10 minutter har du

Kroppen din har endret seg, men den skal funke – uansett hvor gammelt barnet ditt er. Det er aldri for sent å trene rett. Men du må ta de små, små stegene for at du skal komme dit. Du trenger ikke å sette av mer enn 5-10 minutter hver dag – og tro meg, sjekker du mobilen din nå og ser hvor mye du har sittet på mobilen det siste døgnet, så vet jeg at de 5-10 minuttene, de har du. Det er bare det at vi sløser dem bort. «Jeg må slappe av litt …» Ja, men hvis du får mer energi av å ha trent, så trenger du jo ikke å slappe av så mye! Du klarer å slappe av allikevel, for du er ikke så sliten. Du klarer mer på kortere tid fordi du ikke er så sliten. Du kan gå fortere, du kan lange ut, fordi kroppen din henger sammen med deg, det strekker ikke opp i lysken, det drar ikke i bekkenet, det gjør ikke vondt her og vondt der. Du kan bære tyngre fordi du er sterkere. Du får mer energi fordi du fylles med positivitet og selvtillit. Og da har du de 5-10 minuttene right in your pocket.

Det er du som må ta action – det er du som må ta de bevisste valgene

Se litt på hvordan du prioriterer hverdagen din. Jeg tror at du ikke har kommet til det målet du ønsker fordi du har undervurdert hva du kan gjøre på et år, og overvurdert hva du kan gjøre i løpet av en dag. Og da blir det mismatch, og så skjer det ingenting.

Jeg kan ikke gjøre jobben for deg, jeg kan ikke gjøre treningen for deg, jeg kan ikke ta de bevisste valgene for deg. Jeg kan guide deg og lede deg på det du skal gjøre, men det er du som må ta action. Det er du som må være villig til å si: OK, jeg kan se fem minutter mindre på en serie fordi jeg vil ha en sterk mammakropp som funker – hvis det er det du ønsker deg.

Tenk deg om en ekstra gang – 365 dager er mange dager!

Men neste gang du tenker: Døgnet er for knapt, jeg kan ikke – så tenk deg om én gang til. Det er alt jeg ber deg om: Tenk deg om en gang til. Overvurderer jeg hva jeg får gjort på en dag, og undervurderer jeg hva jeg får gjort på et år? 365 dager, det er mange dager. Hvordan skal du bruke de dagene?

Tar du 10 knebøy hver dag i 365 dager, så er det 3650 knebøy. Tro meg, den rumpa di kommer seg opp. Og trener du armene, trener du ryggen, 10 øvelser hver dag (en øvelse tar to sekunder): Tenk så langt du kan komme i løpet av ett år!

Sterk Mamma stenger i dag


Vil du være en del av gjengen, følge et fast opplegg, få hjelp, bli heiet på og komme i gang?
Sterk Mamma stenger i dag kl 22. Gå inn her å les mer, spør jeg i chaten og meld deg på.
I morgen er det for sent

Uansett hva du velger så heier jeg på deg! 


Marianne