Hva er din definisjon på trening?
Hva er det som skal til for å kunne si at du har trent?
Må du ha blitt svett?
Må du ha på treningstøy?
Hvor lenge må du ha holdt på?
Er det noen spesifikke ting du må ha gjort for at du skal kunne si at du har trent?

Del med meg i kommentarfeltet. 

Suksessfaktor 

Det å trene er så bredt. Og den definisjonen du hadde på trening før du fikk barn, er kanskje noe helt annet enn den du bør ha nå som du har fått barn. I hvert fall hvis du skal ha en suksessfaktor, noe som drar deg videre, noe som gjør at du vil ha mer. For én ting som er sikkert, er at det vi har som er positivt, vil vi ha enda mer av, mens det som er litt vanskelig, ofte er noe vi ikke vil ha. Så det å ha en suksessfaktor på treningen, det å kunne naile det, kunne sjekke av at vi har trent – det er noe som virkelig tar deg til nye høyder. Det kan jeg love deg.  

Mål 

Og så er det noe med det at vi også må ha et mål. Vi må ha et mål med hva vi skal trene. Og for veldig mange er det at vi skal ha en god helse og at det er sunt, målet for treningen.

Men hva vil det egentlig gi deg?

At det er sunt, at det er bra for kroppen – er det noe som trigger deg nok til at du skal komme deg ut av sofaen og gjøre det du vet at du trenger? Kanskje? Kanskje ikke? 

Kanskje du er som meg, som må ha det litt mer spesifikt, kjenne litt på hva det målet egentlig er? Kanskje du skal kjenne på at: Åh, jeg vil kunne løfte barna mine, jeg vil kunne hoppe på trampolina, jeg vil ikke ha vondt i ryggen når jeg står og tar oppvasken, jeg vil kunne stå og lage mat, jeg vil kunne bøye meg over badekaret og vaske håret uten å føle at ryggen min knekker?  

Kanskje det er dine mål, sånn som jeg har? Det å kjenne på den følelsen etterpå – følelsen av å ha energi, kjenne seg lett, være takknemlig for at kroppen funker – er et mål veldig mange mammaer burde arbeide mot.  

Begynne  bunn 

Og da, kjære du, er det ikke sikkert at du trenger å løpe 1-3 timer. Det er ikke sikkert at du trenger å gå på styrketimer. Kanskje du bare skal ta fram noen manualer, kanskje du bare skal bruke en liten strikk, som vi gjør i Sterk Mamma, der vi begynner å bygge opp kroppen nedenifra og hele veien opp.  

Du trenger faktisk ikke alltid å skifte tøy for å kunne trene. Det å ha kunnskap nok om hvordan vi bruker kroppen vår på riktig måte, og det å snike treningen inn i hverdagen –f.eks. når du setter deg ned, når du reiser deg opp, når du bøyer deg, når du står og lager mat – er vel så god trening.  

Kom gang

For de av dere som har vært med på «kom-i-gang-challengen«, så har dere sett det –  at jeg både anbefaler deg å lage en plan som du kan «checke» av, at vi jobber med det å sette opp mål, og at vi begynner med det grunnleggende, det å bygge opp kroppen. For da får du den flowen, du får den starten, du vet litt hvorfor – og du får kanskje omdefinert hva som egentlig er trening for deg akkurat nå, hva som egentlig er viktig for deg med trening akkurat nå. Og så får du de resultatene du ønsker, sånn at du gjerne da vil videre. Og det vet jeg at du vil.  

Trening trenger ikke å være at du skal gå på treningssenter. Trening trenger ikke å være at du må skifte. For mammaer er det å komme seg ut og få gått en tur et kvarter–20 minutter noe av det beste du kan gjøre – spesielt hvis du er stiv i nakken, hvis du er stiv i skuldrene, hvis du har vondt i bekkenet.  

Bygge fundamentet 

Det å begynne å trene bekkenbunnen sin , det å få kontroll på bekkenbunnen, er som å bygge et fundament på et hus. Når du får bekkenbunnen og magen på, så vil du også bli sterkere i de andre tingene du gjør. Og dette kan jeg si med hånda på hjertet, fordi jeg har sett hva slags resultater både jeg, Karin, Ida, Stella og de andre jentene på Sterk Mamma har fått fordi vi har begynt rolig.  

Og nei, det er ikke alltid det er halvannen times trening. 20 minutter – har du det? Ti minutter – har du det?

Litt er bedre enn ingenting.

Og når du får din riktige definisjon på hva trening er for deg, hvor du vet hva du trenger, hva du ønsker, hva du har lyst til å kjenne på; da lover jeg deg at det blir et helt annet liv.  

 
Del! 


Del med meg i kommentarfeltet nå:

1) Hva er din definisjon på trening?
Hva må til for at du har trent?

2) Hva er grunnen til at du har lyst til å gjøre det ? Hvordan har du lyst til å kjenne deg?
Hva har du lyst til å føle?
Hva har du lyst til å se? Hva vil du gjøre?
 

Bli med på søndag så skal du få lære de 5 stegene du må ta for å oppnå akkurat dette. 

Meld deg  ! 

Du kommer, ikke sant?!

Klem Marianne