Det er ganger her i livet der ikke alt går helt etter planen. Noen ganger river du deg litt i håret fordi du har gjort noen feil, eller det har skjedd den ene tingen etter den andre – eller at ungene slo seg vrang … You know. Noen ganger trenger vi bare en reset button for å komme tilbake igjen til det fokuset og den følelsen vi egentlig har lyst til å ha. For det å gå og grave seg rundt i den dritten – it doesn’t help you now, and it doesn’t help you later.  

En reset button som funker for deg 

Derfor har jeg lyst til at vi to i dag skal lage en reset button som funker. Jeg har lyst til å dele noen tips med deg på hvordan jeg trykker på reset og starter på nytt igjen – setter den nye, gode energien i meg – og så kan du dele dine tips på hva du har lyst til å ha som reset button, under i kommentarfeltet. For noen av de tipsene jeg kommer med, vil være bra for deg, mens andre kjenner du at du kanskje ikke var helt klar for, og det syns jeg er helt greit. Bruk det du har lyst på, og kast det du ikke kjenner at er riktig for deg akkurat her og nå.  

Pust ut – senk stressnivået 

Den første reset-buttonen som jeg bruker desidert oftest, er pusten – og det å puste ut. for når du puster helt, helt ut, så må du komme langt ned i magen – og jeg lover deg én ting: Pusten din vil alltid komme inn.  

Veldig mange jobber jo med pust, og vi tenker at vi skal ta et dypt pust inn – og så er vi bare mer og mer oppe i brystet og fortsetter å puste der oppe, og blir enda mer stram og stiv i skuldre og nakke. Mens når vi puster ut, hele veien ut, så må du komme helt ned, og du får fylt lungene dine på en helt annen måte. Det å ta tre dype utpust vil senke stressnivået ditt, og det vil også senke pulsen din. Og pulsen din, den øker når du er stressa og irritert, så ja, den er deilig å få ned.  

Drikk vann 

Tips nummer to er rett og slett å ta seg en slurk med vann. Alle kropper trenger vann. Kroppen din består av masse vann, og kroppen din trenger vann for å få løsnet opp på slaggstoffer, den trenger det for å få ut slaggstoffene, og du trenger det også for ??. Vann er med på å bevare elastisiteten og fuktigheten i huden din, og det er også med på å gi deg klarhet opp i hodet. Så det er en veldig enkel reset button, det å hente seg et glass med vann, kaldt om du liker det, og ta deg en stor slurk og gi deg tid til å kjenne at vannet bare renner ned.  

Takknemlighet og seier – skriv det ned 

Tips nummer tre er noe som jeg syns er veldig herlig. Det er å ha en liten bok der vi skriver ned de tingene vi er takknemlige over, og de seierne vi har hatt. Stort som smått. Det å skrive ned tre ting du er takknemlig for, eller tre ting du er stolt over, hver eneste dag, vil gjøre at du til slutt får en hel bok full av masse gode tanker, god energi, som du kan åpne opp og ha fokus på.  

For ja, det er noe med det at du får det du fokuserer på. Er du trøtt, det er kaldt og du ikke har så lyst til å stå opp, så klarer jeg å tenke meg at du er veldig takknemlig for den varme dyna, den myke senga, at du har det huset som gjør at du kan ligge der innunder dyna di. Og når du tar med deg det som fokuset når du står opp, eller at du gleder deg til å komme til den senga når du syns det er litt mye, da blir det litt lettere – blir det ikke?  

For vi har veldig mye vi er stolte over, og vi er veldig flinke til å skryte av barna våre: Åh, så bra! Du øver! Og nå gikk det enda bedre enn sist! Nå hører jeg at flyten på lesingen går bedre. Nei, men se, nå har du gått tre skritt! Vi skryter av barna våre støtt og stadig, for vi vet at det motiverer, det løfter dem og får dem videre, fram til sitt mål. Du er ikke noe annerledes – så øv deg også på å gi deg selv skryt og takknemlighet for de tingene som du har gjort bra og de tingene du har rundt deg.  

Gi deg selv tid til å bare være 

Det fjerde tipset går på å finne ro og meditasjon. Meditasjon har blitt mer og mer populært, og jeg tror det er en årsak til det, og det er rett og slett at vi lever i et hamsterhjul, vi løper og løper rundt, og så trenger vi tid til å bare sette oss ned og ta det helt med ro og bare ha de gode tankene, rett og slett.  

Før satt man jo kanskje på den hestekjerra, og det tok lang tid for å komme seg rundt, ikke sant. Mens nå skal vi sitte i bilen, vi skal snakke med noen, vi skal ta en telefon, vi skal høre på radioen, vi skal høre på en lydbok sånn at vi har lært noe – vi er  hele tiden. Meditasjon handler rett og slett bare om at du skal åpne litt opp, slappe litt av – og ja, det er helt naturlig at tanker vil komme, men da kan du si: Ja, men det er fint, jeg skal ta det etterpå.  

Det å sette seg ned og meditere, eller bare legge seg ned på gulvet og gi seg den lille tiden du trenger for å resette kroppen din, er utrolig effektivt og enklere enn du tror. Jeg vil anbefale deg å legge deg ned på gulvet og legge hendene ut til siden, så du virkelig kjenner at du slapper av i skuldrene. Du kan også sette deg med håndflatene opp, og grunnen til det er rett og slett at du slapper mer av i skuldrene, og det er lettere å ha fokuset på pusten lenger ned i magen.  

Ikke gjør det så avansert: Start med de få minuttene. Det kan være et halvt minutt, ett minutt: For hver lille tid du gir kroppen din til å resette seg, så er du ett steg lengre. Og så gir du deg selv skryt for det, for da vil du ha det med deg, og så vil du bli bedre og bedre.  

Ingen klarer å koble ut alt første gangen. Hos meg kommer tankene mange ganger, og da tenker jeg bare: Det var ikke det jeg skulle ha fokus på nå – nå skulle jeg bare kjenne at jeg virkelig slapper av. Så det å bruke tid på meditasjon, og det å bruke tid til å rett og slett hente deg litt inn, utover det å ligge på sofaen eller i sengen, gi seg selv rom til å bare være – gull verdt.  

Lag deg en spilleliste 

Det siste tipset er kanskje det helt motsatte av meditasjon. Jeg vet at det er mange av dere som liker musikk. Musikk, det auditive, det at vi lytter til, skaper en følelse i kroppen. Og det jeg har lyst til å oppmuntre deg til å gjøre akkurat nå, inspirere deg til å gjøre, er å lage din egen spilleliste, eller finne ut hvor du kan hente en sang som gir deg den rette energien. Den sangen som gjør at du føler deg bra, eller som gjør at du føler deg roligere.  

Når du da trenger energi, så setter du på den sangen som gjør at kroppen hopper litt, og den dagen du kjenner: Ah, i dag skal jeg bare ligge her og slappe litt av, så setter du på feelgood-sangen. For musikk er veldig koblet til hvordan vi føler det inni oss, for veldig mange av oss. Så ta vare på de sangene, og lag album etter hvilken stemning du vil være i. Da blir det så enkelt å trykke på play.  

Del ditt tips! 

Jeg håper og tror at disse reset-buttonene kan være med på å resette deg. Dette var fem av mine tips – nå gleder jeg meg skikkelig til å se ditt tips under i kommentarfeltet. Del ditt reset-button-tips, om det er en grønn juice, en sang: Del med oss så vi kan fylle på reset buttonen, så vi sammen kan bli rå!

Gleder meg til å se dine reset-button-tips. 

Marianne