Å se på trening med nye briller

Jeg har lyst til å dele noen tips med deg på hvordan du kan se på treningen på en litt annen måte og med litt andre øyne – som kanskje gjør at du prioriterer det litt mer, motiveres litt mer og får mer «go» og «yes» for å gjøre det.

Barna viktigere enn trening?

Jeg opplever at veldig mange mammaer nedprioriterer det å ta vare på seg selv, det å trene, fordi de tenker: «Ja, ja, men da tar jeg bare vare på meg selv – men jeg vil gjerne være der for barna, barna er så viktige, nå har jeg vært så mye på jobben, så nå vil jeg være sammen med dem.»

 

Og hvorfor kan jeg si dette? Jo … I’ve been there, I’ve done that. Men da jeg tok på meg noen nye briller og så gjennom dem, fant jeg ut at det kanskje ikke var helt sånn det skulle være.

 

Du motiverer barna dine

Har du tenkt over at når du går og trener, så er du en viktig motivator for barna dine? For du vet, hvis du sitter i en bil og det kommer en idiot kjørende, og du kommer med de glosene som du vanligvis ikke bruker – har du da tenkt over hvor raskt barna dine plukker opp det ene ordet? Den ene gangen? Så sitter det der, og du får høre det på repeat …

 

Barna dine ser deg i alt du gjør, og du trenger bare å gjøre det én gang for at det skal sitte. Og jeg er helt sikker på at du kunne tenke deg å ha barn som prioriterer seg selv, tar vare på seg selv og bygger opp seg selv. Og da må vi faktisk gjøre det selv, også.

 

Trening som en del av hverdagen

Men ikke bare det. Jeg bruker treningen som en del av hverdagen min. For eksempel er det å gå til og fra skolen en viktig del av meg og mitt liv, og hvordan jeg tar vare på kroppen min.

 

Trening er hva vi gjør det til selv. Om du velger å ta på deg treningstøy, gå på treningssenter og trene i to timer, så er det kanskje din type trening. Men du kan faktisk trene akkurat der du er, akkurat nå, i akkurat det tøyet du har på – uten å bruke så mye energi på det, men bare gjøre det.

 

Ofte og lite er også bra

Hvis du skal ha 100 kroner, så kan du velge å putte på en hundrelapp én gang, eller du kan velge å putte på to 50-lapper to ganger, eller du kan velge opptil ti 10-kroner ti ganger. Sånn er det også med trening. Du kan velge å legge inn masse trening på en gang, eller så kan du velge å legge inn litt her og litt der – og vipps! så har du fått trent masse.

 

Du kan jo også velge å putte på 100 kronestykker – du trener bare én øvelse her og én øvelse der. Og tenk over hvor mange øvelser det blir hvis du gjør én øvelse hver dag – det er 365 øvelser i året, det! Har du tid til å trene? Oh yes!

 

Hva ønsker du for barna dine?

En annen ting: Hva er det du ønsker for barna dine? Jeg har tenkt litt på det. Jeg ønsker at barna mine skal være sterke nok, smertefrie nok, de skal ikke lide av osteoporose, de skal være sunne og friske.

 

Når jeg går og følger barna mine til skolen, så er jeg med på å bygge opp beina deres. Og når jeg er med dem og hopper på trampolinen eller hopper tau, så er jeg med på å bygge opp beina deres. For når du hopper opp og ned og bruker beina, så bygger du opp beinmassen. Ergo er det at jeg er aktiv, med på å gjøre at de får sterkere bein.  Samtidig øker det kondisen deres.

 

Vi begynte å sykle veldig tidlig, noe som øker balansen deres. Vi liker å gå i ulendt terreng, som er bra for koordinasjonen deres. Nå ser jeg at det er mye lettere for dem å ta seg inn, i stedet for å falle og få et brudd.

 

Litt andre måter å se på trening på?

 

Positiv effekt – også for de rundt deg

Så det å trene, er det å sette seg selv først og de andre bak? Eller er det faktisk noe som har en vanvittig stor positiv effekt for de rundt deg? Tenk på det, og så deler du med meg i kommentarfeltet. Er det det kun deg selv, eller er det også godt for de andre at du tar vare på deg og ditt liv?

 

Og ikke minst, hvordan er det med humøret ditt når du har en kropp som funker? Jeg får i hvert fall mye mer overskudd og energi når jeg har en kropp som funker, og jeg er smertefri, jeg føler meg lett og ledig – og da er det mye morsommere å være mamma. Og dette får jeg når jeg tar vare på kroppen min og bruker den på en riktig måte.

 

Jeg gleder meg til å se hva du skriver i kommentarfeltet! Er trening noe som er for deg, eller er det for deg og dine at du tar vare på deg selv?

 

<3 Marianne