Nå er det høstferie for mange, og jeg tenkte jeg skulle dele noen gode tips med deg til hvordan du og barna dine kan komme dere ut på tur – og gjøre noe spennende!

Det aller første jeg vil tipse dere om, er å bruke en eggekartong: Mal alle sirklene oppi eggekartongen med ulike farger. Så tar du med eggekartongen ut på tur og går på jakt – fargejakt! Ut i skogen, finne den blå fargen, finne den oransje fargen, grønnfargen, brunfargen – og så putter barnet de ulike tingene oppi eggekartongen. Veldig morsomt, og barna elsker det.

Tips nummer to er å bare ta med seg litt niste. Gå ut, gå til lekeparken, vær den mammaen som er med og husker; kjør sklie og ha det litt gøy. Vi mammaer har en tendens til å bare stå og se på barna våre – men vet du hva? Det er fantastisk gøy å leke med barna, og ungene kommer til å elske det og gi deg en stooor klem.

Tips nummer tre: Finn litt bark, lag en barkebåt, lag et hull oppi, stikk en pinne nedi, sett på et lite flagg – og så går du til et lite vann, til en elv eller bare tar en balje, og så kjører dere barkebåt. Ungene har veldig godt av å øve seg på å spikke med kniv, og de digger å leke med vann – så det er en super, enkel og god øvelse å gjøre med barna.

Tips nummer fire: Ha kino hjemme. Ting trenger ikke å koste så mye; det enkle er ofte det beste. Vi pleier å snu sofaen så den står rett foran tv-en, poppe litt popcorn og se en film, kanskje til og med en film dere allerede har sett; men bare det at vi gjør noe sammen – har litt popcorn og gjør noe litt annerledes ut av det – det digger ungene!

Tips nummer fem: Gå på biblioteket! På biblioteket finnes det masse fantastiske bøker. Det er veldig hyggelig å lese, barna har godt av det, du har godt av det, og det er veldig koselig. Det å sette seg ned med en bok under et pledd, kanskje med en kopp kakao, er superhyggelig både for liten og stor. Koster ingenting, og er veldig, veldig kos!

Og så: Kom dere ut på tur. Barna dine elsker å være ute, så vær ute med dem! Og når du er ute og går: Sleng litt ekstra med armene. For bruker du armene når du er ute og går, og slenger litt med dem, så kommer du til å merke at nakken, ryggen, skuldrene – alt blir mye bedre. Superhyggelig og superdeilig! Det er sol og fint høstvær – nyt det! Og regner det: Ta på deg gummistøvlene og hopp i sølepyttene.

Jeg håper disse tipsene kan være med på å gi deg en fantastisk høst. Del tipsene dine under i kommentarfeltet, så vi kan få inspirasjon av dine høsttips også.

Jo du, en siste ting! Du må gå ut og hente blader! Og med de bladene kan du gjøre to ting: Det ene er at du kan ta et gammelt syltetøyglass, og så limer du bladene på glasset. Det blir en superfin lykt! Det andre du kan gjøre, er å lime bladene rett på ark, så får du veldig fin kunst som du kan henge på veggen. Gøy, og enkelt. Det enkle er ofte det beste!

Men du, husk å dele dine tips under i kommentarfeltet! Jeg har lyst til å gjøre noe nytt i høst, jeg også, så jeg tar gjerne imot dine tips.

Klem Marianne