I dag tenkte jeg at jeg skulle snakke om hodeputa di. For hodeputa di, den ligger kanskje hjemme nå som det er ferietid. Og du har kanskje lagt merke til at du ikke sover like godt, at du kanskje havner litt på magen når du sover borte på hotell? Veldig, veldig vanlig. Og det å ha en god pute, det er alfa og omega for at du ikke skal bli så stiv i nakken og for at du skal kunne sove godt. Men hva er nå en god hodepute? En god hodepute er en pute som støtter opp, som lar nakken og skulderen din hvile, og som hjelper deg til å få en avslappet natt.

Dårlig hodepute = magesoving

Men veldig mange havner på magen i løpet av natten. Og vet du hvorfor? Jo, det er fordi at man veldig ofte ikke får den støtten man trenger. Og når man sover på magen, blir man veldig stiv. Hvis jeg sitter med hodet vridd over skulderen, så skjønner du at jeg kanskje blir litt stiv. Du merket det kanskje da du satt på flyet eller bussen, at når du skulle vri hodet over hele tiden, så ble nakken og skulderen litt irritert på slutten. For når du vrir helt over, så kramper muskulaturen på den ene siden, muskulaturen blir spent, og du får gjerne låsninger på den andre siden også. Og det vil vi ikke ha noe av. Så hvordan skal vi unngå å sove på magen?

For det første: Har man for myk madrass, havner man veldig ofte på magen, for da kan man slappe av i magemusklene, bare henge ut og ligge der og sove. Det andre som er veldig vanlig, er at man har en pute som gir altfor lite støtte. Det vil si at du ikke har den støtten som ligger i området mellom nakke og skulder – at når du legger deg på siden, så ordner du kanskje puten til, men du har ikke noe støtte i dette området, så du må frem med skulderen og ned med hodet. Og det er nesten like ille som det å sove på magen.

Bytt pute og sov godt!

Derfor vil jeg anbefale deg å ha en pute som gir deg den støtten du trenger ved skulderen, og som gjør at hodet ditt får ligge avslappet. Jeg er veldig glad i de i elastisk viskose, for eksempel putene fra Alfacare, fordi de gir så god støtte; jeg kjenner at de er veldig gode. Men så fort jeg kommer bort, har jeg en tendens til å havne på magen, fordi da får jeg ikke den samme støtten, jeg får ikke den samme avlastningen – og så ender jeg opp på magen, og så kommer hodepinen. Og det vil jeg jo ikke at du skal ha.

Så prøv å se litt på puten din. Se på den både på morgenen og kvelden. Hvor mye ordner du på puten din på kvelden, hvor mye må du ordne og dra den til, og hvordan ser puten din egentlig ut på morgenen? Jeg er sikker på at du kanskje burde ha gjort en liten justering, for det er veldig mange som sover med dårlig pute. Jeg håper dette kan være med på å gi deg en litt bedre søvn og en litt bedre natt, litt mer avlastet nakke og litt mindre vondt i hodet.

Sov godt!

Klem marianne

Ps. Denne hodeputen bruker jeg. den er super god. Om du ønsker å kjøpe den kan du skrive City i 10 % på den.