I dag vil jeg snakke om det å henge på hofta. For jeg ser så utrolig mange mammaer, både ute i byen og her inne på klinikken, som henger på hofta. Kjenner du deg igjen? Du står og henger på det ene benet, du bærer gjerne på hofta, du står og legger vekten over på en side? Det er kjempevanlig, og jeg skal fortelle deg hvorfor du gjør det, hva du kan gjøre for å unngå det, og hvorfor du ikke bør gjøre det lenger.

Ikke gjør det!

La oss begynne med hvorfor du ikke skal gjøre det lenger. Det å henge på hofta gir så mye feilbelastning, som dessverre igjen gir mange plager. For når du henger over på hofta, tipper du over så hele ryggraden din blir skeiv, hele veien opp, fra bekkenet og opp i korsryggen, brystryggen og videre opp i nakken. Og det å henge på hofta kan være årsaken til at du har de smertene på utsiden av hoften. Det kan også være årsaken til at du er stram og spent nede i korsryggen din, og det kan være årsaken til at du har de strålingene ned i benet.

Det at du henger på hofta, kan også være årsaken til at du kjenner at du er trøtt og sliten mellom skulderbladene, at hodepinen kommer og at du er stram oppe i nakken. Det er ganske mye som skjer med det å stå på hofta. Og det er ikke bare oppover det påvirker; det påvirker også knærne. For har du tenkt over at når du står og henger over i hofta, så henger du også utover i kneet, og spenningene på utsiden av låret blir ofte enda strammere.

Hvorfor gjør du det?

-Men hvorfor henger du så mye på hofta, da? kan du kanskje lure på. Jeg tror det handler mye om at vi ikke er vant til å bruke kroppen vår, at vi ikke klarer å bruke kroppen vår riktig, rett og slett. For det å bruke hofta, det å bruke muskulaturen på siden til å holde seg oppe, er en stor utfordring, og det er ofte mangel på bekkenbunnmuskulatur og dype magemuskler. Og når de musklene ikke gir deg den støtten og stabiliteten du trenger, så får du ikke underkropp og overkropp til å henge sammen. Og da får man veldig mye vondt. Eller man får en større belastning som gjør at man blir mer trøtt og sliten.

Hvordan unngår du det?

Men her kommer svaret på hvordan du skal fikse det. Lærer du deg å stå på nytt igjen, så får du en bedre holdning. Får du til å koble sammen over- og underkropp, trene opp utsiden av hofta, bli mere stabil, bli sterkere til å rett og slett bære kroppen din, så vil du heller ikke ha behov for å henge eller stå så mye på hofta som det du gjør i dag.

Hvis du vil ha noen gode tips til hvordan du skal unngå å henge på hofta, må du klikke på boksen du finner under her, eller gå inn her
Click here to subscribe

så skal du få noen gode tips av meg i en liten video der jeg skal fortelle deg hvordan du kan få en bedre holdning på en-to-tre.

Du må gjøre jobben selv

For du er nødt til å få overkroppen og underkroppen din til å samarbeide, og du er nødt til å få på «korsettet» ditt. For får du på «korsettet» ditt, får du på utsiden av hofta, så får du en bedre holdning, du får mindre vondt, du henger ikke så mye på hofta, og du ser mye flottere og mye mer energisk ut. Og hvem vil ikke det? Jeg er sikker på at du vil det, i alle fall. Så jobb heller med hvordan du skal stå, i stedet for å behandle plagene dine. Jobb heller med det å styrke opp kroppen din.

Ja, det kan hende du må ta en behandling eller to for å få ned de spenningene du allerede har bygd opp, men så må du faktisk gjøre jobben selv, da kan ikke terapeuten lenger hjelpe deg. (Han kan gi deg øvelser, da.) For du kan ta behandling på behandling for alle de andre tingene, men står du og henger på hofta, setter du ut hofta når du står og snakker med noen eller når du skal bære barnet ditt, så er det faktisk et tegn på at muskulaturen din ikke er sterk nok.

Gå inn og last ned den videoen om god holdning, så har du kommet ett steg videre til å få mindre vondt i hofta, ryggen og nakken, og å stå rettere, penere og mer energisk.

Click here to subscribe

Vi sees på andre siden 🙂
Lykke til!

Marianne