Er du en av de som har vondt og kjenner deg trøtt og sliten mellom skulderbladene? Du står kanskje og gnikker litt mot en dørkarm og føler at det er ett eller annet som sitter mellom der?

Dette er et innlegg for deg. For du er ikke alene, og jeg behandler så vanvittig mye av det området mellom skulderbladene. Derfor tenkte jeg at jeg skulle dele noe tips med deg til hva du selv kan gjøre. (Du finner videoen litt lenger nede i innlegget)

Framoverdragne skuldre?

Nå som mange sitter hjemme og jobber, og mange av de som er i hjemmepermisjon bærer mye, så har vi skuldrene mye fremover. Vi ammer, vi bærer, vi lager mat – alt vi gjør er foran. Og så har vi muskulatur som går fra ryggraden og hele veien ut til skulderbladene.

Den muskulaturen står og holder skulderbladene dine tilbake hele tiden, når du har mest lyst til å synke framover. Framoverdragne skuldre er kanskje kjent?  Du kjenner deg kanskje også igjen i nakken som skyter fram?

Dårlig holdning?

Du er altså ikke alene. Når vi, og spesielt vi som har barn, jobber foran, så er vi så mye foran at vi mister holdningen litt. I tillegg har vi mistet kontakten med magemusklene, noe som gjør at vi ikke har støtte foran – og dermed får vi en dårlig holdning.

Det å ha en god holdning er så mye mer enn det å se flott ut og føle seg flott. Det handler også om å ha en kropp som er i balanse og som ikke gjør vondt. Derfor har jeg laget en egen liten video til deg med holdningstips. Sjekk ut den.

 

Bedre holdning i dag!

Ved små, enkle justeringer (ikke «fram med puppa») kan du få en mye bedre holdning allerede i dag. Det hadde jo alle digget: Når du både kan se bedre ut og kan få mindre vondt! To fluer i en smekk – we like! Det noe med det at mellom skulderbladene blir muskulaturen slitt, fordi vi er så himla sterke foran. Så det å tøye litt ut på brystet er også viktig for å behandle området bak.

Du kan for eksempel legge én arm på hver side av dørkarmen, og så går du gjennom døren. For eksempel hver gang ungene roper på deg, hver gang det er en kollega som titter inn til deg. Eller du kan stå og tøye på en side, med bøy i albuen, når du lager mat – og vipps! så har du fått tøyd opp brystet. Jeg er sikker på at flere av dere vil kjenne at dere blir vite i hendene, kjenne at det prikker i hendene når du du gjør det. Det er bare tegn på at du faktisk trenger det.

Området mellom skulderbladene – viktig!

En annen ting du trenger å gjøre, er å få trent opp området mellom skulderbladene. Det kan du for eksempel gjøre ved roing – men da kan du ikke dra for hardt bak. For det som er viktig å huske på når du skal trene dette området, er at du faktisk drar skulderbladene sammen.

Det vil si: Lat som om du har en appelsin liggende mellom skulderbladene, så du fører skulderbladene sammen før du drar armene bakover. Skulderbladene, appelsin i midten, skvis appelsinen – og så drar du armene bakover. Da får du god kontakt med muskulaturen mellom skulderbladene, så de kan bli sterkere.

Alt for mange trener mye roing fordi de tenker at de skal trene mellom skulderbladene, men trener da heller musklene som går ned langs siden og fester foran på skulderen, og som drar skuldrene enda mer framover. Og var det det vi ville? Nei.

Enkelt – og for alle aldre

Tenk på holdningen, tøy brystet, og tren mellom skulderbladene – og jeg vet at det kommer til å bli veldig mye bedre for deg. Veldig enkelt, og noe som absolutt alle burde gjøre i alle aldre.

Last ned videoen for hvordan du kan få en god holdning allerede i dag, og så begynner du å tøye brystet og gjøre den ene skulderøvelsen jeg ga deg nå. Begynn i det små, og du vi bygge deg opp til å bli den sterke mammaen, den smertefrie, hun som du vil være.

Håper tipsene er til hjelp! Check it out!

<3 Marianne

Marianne