Mange mammaer sier at de ikke har tid til å trene. Jeg har vært en av dem. Har du også vært en av dem?
Les dette før du sier det igjen. For jeg tror – jeg har i hvert fall erfart det på meg selv og på veldig mange andre mammaer – at det å ikke ha tid til å trene kommer av at vi setter oss et urealistisk mål for hva vi skal trene.
Mange tror at de må på et treningssenter, og at de må holde på i en time.
De må ta på treningstøy, de må dusje etterpå, de må reise bort – det blir så mye greier …

 

Trening er så mangt – hva vil du oppnå?

Slapp av, kjære du! Det å trene er så mangt. Ja, det er bra å trene lenge, det er bra å trene kondisen og bli skikkelig svett, men det kommer an på hva du ønsker å oppnå med ditt liv, og hva du ønsker å oppnå med treningen. Jeg er for eksempel opptatt av at jeg skal fungere i min hverdag. Og da kan jeg smette treningen inn i de tingene jeg gjør hver eneste dag.

For eksempel er et av mine hovedmål med treningen å være sterk nok til å gjøre de tingene jeg ønsker, og det er blant annet å kunne bære barna mine opp trappa hjemme, bære dem hjem fra en operaforestilling, ballettforestilling eller annet, når de er kjempetrøtte. Å kunne sette dem på ryggen og bære dem hjem – bære barna mine så lenge jeg ønsker det, og ikke kroppen min – det er ett av mine mål.

Dette er noe jeg kan trene og ta steget mot hver eneste dag. Jeg kan gjøre det sammen med barna mine, for jeg kan øve meg på å ta en knebøy, å stå rett, å ha magen, ryggen og bekkenet på sammen, slik at jeg er sterk i det jeg gjør. Hvis ikke jeg gjør den funksjonelle treningen, det vil si den treningen og de stegene jeg trenger for å oppnå det jeg ønsker, så vil jeg heller ikke oppnå det resultatet.

Stå gjør jeg hver eneste dag. Løft, masse med pust, det gjør jeg også hver eneste dag. Det er masse med kniping, med å få kontakt, og få støtte i magen – for eksempel om magen din skal gå innover eller utover når du spenner den. Dette er ting du kan gjøre uansett.

I dag er jeg ganske tett i nesa. Jeg må få vekket de to små barna mine så de kan komme seg på skolen, og jeg skal på skolen også. I kveld er det juleavslutning, og så må jeg hvile, for jeg må bli frisk. Og da må jeg smette treningen inn i hverdagen. Jeg kan gå litt. Jeg kan tenke på hvordan jeg står. Jeg kan flytte på bena når jeg står.

Smett øvelsene inn i hverdagen

I alle øvelsene jeg gir ut i Sterk Mamma, og som jeg også gir til alle mammaene som kommer på klinikken min, så lærer jeg dem hvordan de kan få øvelsene inn i hverdagen sin. Når bruker du denne øvelsen? Når trenger du denne øvelsen? Så ja, du kan sette av 20 minutter til å trene, eller så kan du smette øvelsene inn i hverdagen, bruke hverdagen din. Visste du at du gjør en knebøy hver gang du setter deg ned på en stol? Du tar ganske mange knebøy i løpet av en dag, da.

Du har tid!

Så neste gang du sier at du ikke har tid til å trene – tenk deg om en gang til. For du har tid til å trene! Du har tid til å sette deg på en stol, du har tid til å stå, tid til å puste, tid til å rydde leker – vi har mange muligheter i hverdagen vår. Du trenger ikke reise bort fra barna, du kan gjøre det mens barna er der sammen med deg. Mens du leker med dem, mens de sover – det kreves ikke så mye. Sterk Mamma-deltagerne har fått en julekalender nå, og den tar 2 minutter å utføre hver eneste dag. Du har 2 minutter? Du har tid til å trene? Ikke sant?

Håper dette kan være til inspirasjon for å gjøre noe, ta action, gjøre det du trenger for at du skal oppnå dine mål. Når du bestemmer deg for å starte, og ta stegene du trenger for å oppnå de resultatene du ønsker , det er opp til deg.

Hverdagen er full av muligheter
Slik sniker 4 barns mammaene inn i hverdagen sin.
La deg inspirere <3

Her er noen av de øvelsene Marie tar hver dag <3

Marianne